Producătorul vasluian de mezeluri, pate şi mâncare la conservă Vascar va putea exporta în SUA

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, business controlat de familia Ciuburciu din Vaslui, a primit acreditarea de a exporta pateuri și conserve din carne de porc pe piaţa din Statele Unite.
Alina Stanciu - mar, 30 mai 2023, 14:29
Producătorul vasluian de mezeluri, pate şi mâncare la conservă Vascar va putea exporta în SUA

Vascar, un business de 108,9 milioane de lei în 2022, va exporta pateuri și conserve din carne de porc Moldova în Bucate și Vascar în SUA, după ce a primit acreditarea Food Safety and Inspection Service (FSIS) care a efectuat un audit începând cu 2021, potrivit unui comunicat al companiei.

„Ne bucurăm că după un efort susținut al autorităților și producătorilor locali, redeschiderea pieței Statelor Unite ale Americii a fost posibilă pentru produsele din carne din țara noastră. De altfel, produsele Vascar au fost prezente pe cele mai exigente piețe ale lumii (SUA, URSS, Germania și Franța) încă dinainte de 1989, când fabrica purta denumirea de Industria Cărnii Vaslui”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Vascar este a doua companie din industria are a anunțat că a obținut acreditarea pentru a putea exporta în SUA, după anunțul ANSVSA potrivit căruia România este eligibilă să exporte salamurile crud – uscate şi conservele de carne de porc în Statele Unite ale Americii.

Și grupul Cris-Tim din România a fost acreditat pentru exportul salamului de Sibiu IGP.

Misiunea de audit a Food Safety and Inspection Service (FSIS) a concluzionat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne este organizat astfel încât să ofere controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei.

În prezent, Vascar exportă produse marcă proprie în țări precum: Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța dar și în alte țări din Europa și Africa. Exportul reprezintă un segment important pentru companie și managementul își propune să crească ponderea acestuia în cifra de afaceri.

Înființată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc cu peste 400 de angajati. Compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 21 magazine proprii în regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune. Produsele Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel național, în hypermarket-uri, magazine tradiționale partenere și online, pe www.freshful.ro și www.sezamo.ro. De asemenea, Vascar este o companie care produce produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market și Lidl.

 

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...