Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins pe 7 iunie contestația turcilor de la Karsan. Aceștia erau nemulțumiți din cauză că oferta lor a fost respinsă ca neconformă și cereau inclusiv anularea licitației.
Inițial, în decembrie 2022, a fost desemnată câștigătoare oferta celor de la Karsan. BMC a depus însă contestație, care a fost admisă în februarie. Prin urmare, Primăria Capitalei i-a desemnat câștigători pe turcii de la BMC.
Între timp, producătorul Karsan a pierdut și lupta în instanță, Curtea de Apel București respingându-i plângerea pe 20 aprilie.
Așadar, în urma celei mai recente decizii a CNSC, Capitala României va avea autobuze electrice produse de BMC Truck & Bus.
Rămâne de văzut când va fi semnat contractul, dar mai ales când vor sosi primele autobuze prietenoase cu mediul.
Amintim că la licitația Primăriei Capitalei pentru 100 de autobuze electrice au fost depuse șase oferte.
Primăria Capitalei a lansat pe 16 iunie 2022 o nouă licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, după ce precedentele trei tentative au eșuat.
Contractul vizează achiziționarea a 100 autobuze electrice si a infrastructurii de încărcare necesară acestora. Valoarea estimată a contractului se ridică la 304,67 de milioane de lei, fără TVA.
Finanţarea se va face din alocaţii bugetare şi/sau din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie (fonduri nerambursabile în măsura contractării cererilor de finanţare depuse).
Autobuzele electrice noi, din gama 12 m (12000±350mm), vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat în salonul de călători.
CITEȘTE ȘI: