Banca Angliei a mai făcut un pas în lansarea pe piață a „Britcoin”

După mai multe săptămâni de scăderi ale cotațiilor celui mai mare criptoactiv din lume, bitcoin a avut o revenire discretă săptămâna trecută, trecând din nou peste nivelul de 26.000 de dolari.
Simon Peters - lun, 19 iun. 2023, 17:50
Banca Angliei a mai făcut un pas în lansarea pe piață a „Britcoin”

Bitcoin a început săptămâna pe platforma eToro în jurul valorii de 25.600 de dolari, după ce a fost în mare parte în retragere de la sfârșitul lunii mai, dar această tendință s-a inversat modest, criptoactivul crescând cu aproximativ 2% în șapte zile. Piața a beneficiat probabil de ideea că majorările de dobânzi în SUA au luat o pauză, dar reacția a fost în general atenuată.

Ether nu a cunoscut o astfel de revenire, scăzând cu aproximativ 1,4% pe parcursul săptămânii, tranzacționându-se acum în jurul valorii de 1.700 de dolari, față de 1.730 de dolari la începutul săptămânii trecute.

 

„Britcoin” cu un pas mai aproape

CBDC-urile sau „monedele digitale ale băncilor centrale” sunt foarte discutate de ceva timp în sfera cripto, dar până acum, puține versiuni importante au fost realizate. Însă o versiune în lire sterline, așa-numita „Britcoin”, pare să fie cu un pas mai aproape de realizare.

Banca Angliei a încheiat un experiment cu Banca Reglementelor Internaționale (BRI), numit Proiectul Rosalind, care analizează viabilitatea unei lire sterline digitale britanice. Studiul a constatat că o astfel de monedă ar putea contribui la ieftinirea și eficientizarea plăților pentru persoanele fizice, în timp ce firmele ar putea să ofere noi tipuri de produse financiare și să reducă incidentele de fraudă.

Este ușor să se facă o confuzie între CBDC și piața cripto mai largă, dar, în esență, acestea nu sunt foarte asemănătoare, mai ales când vine vorba de procese precum descentralizarea și susținerea valorii. CBDC-urile sunt în mare măsură un răspuns centralizat la piața în plină expansiune a criptoactivelor și, deși s-ar putea dovedi utile, nu sunt în mod fundamental la fel ca și criptomonedele precum bitcoin sau ether.

 

Fluxul de schimb al minerilor Bitcoin atinge cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

Fluxul de criptoactive ale minerilor de bitcoin pe burse a atins un nivel record al ultimilor cinci ani, potrivit firmei de date cripto Glassnode.

Schimbarea sugerează că un număr mare de mineri caută să încaseze banii pe care îi dețin în criptoactive și își „pregătesc praful de pușcă” prin plasarea activelor pe bursă. Este dificil de interpretat dacă acesta este un semnal bun sau rău pentru piață – este posibil ca minerii să caute să încaseze bani înainte de o scădere anticipată a valorii sau să parieze pe o creștere a prețului criptoactivelor și să se pregătească să profite de ea.

Acestea fiind spuse, minerii încă dețin cantități mari de bitcoin, în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari. Datele Glassnode indică faptul că ieșirile de la bursa de bitcoin sunt mai mari decât intrările, la un minim al ultimelor trei luni, ceea ce ar sugera că investitorii, în general, își păstrează pentru moment criptomonedele.

 

BlackRock solicită înființarea unui ETF pentru bitcoin spot

Gigantul global de management de active BlackRock a solicitat listarea în SUA a unui ETF cu prețul spot al bitcoin. Nu este prima instituție financiară care face acest lucru și este puțin probabil să fie și ultima, dar este posibil să aibă mai multe șanse decât alte entități mai mici de a reuși să depășească obstacolele de reglementare.

Potențialul ca un ETF pentru bitcoin spot sa miște piața nu este extrem de clar și depinde de cerere. Dar BlackRock administrează o cantitate impresionantă de capital mondial, astfel încât succesul unui ETF la vedere ar putea debloca cantități enorme de lichidități pe piața bitcoin.

ETF-ul la vedere al firmei vine cu câteva avertismente destul de importante, cum ar fi includerea schimbului de date de supraveghere pentru a preveni manipularea pieței. Susținătorii Bitcoin vor respinge probabil această măsură ca fiind contrară spiritului activului descentralizat, dar aceasta ar putea fi probabil prețul pentru a introduce un astfel de produs pe piață.

Simon Peters este analist la platforma de investiții eToro pentru piața criptoactivelor

Despre eToro

eToro este o platformă de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să își dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 30 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț de ultimă oră de la Metrorex: Plata cu cardul la metrou a trecut de la BCR la CEC Bank
Anunț de ultimă oră de la Metrorex: Plata cu cardul la metrou a trecut de la BCR la CEC Bank
Metrorex a semnat joi un contract pe patru ani pentru a se asigura în continuare serviciul de plată cu cardul la metrou, inclusiv la turnicheți. Astfel, plata cu cardul a trecut de la BCR la CEC......
Clotilde Armand a venit, la Parlament, să-și preia mandatul, deși a fost declarată incompatibilă de ANI
Clotilde Armand a venit, la Parlament, să-și preia mandatul, deși a fost declarată incompatibilă de ANI
Fostul primar al Sectorului 1 Clotilde Armand, care a candidat la alegerile parlamentare din 1 decembrie pe lista USR pentru ...
Putin vede asasinarea generalului rus Kirilov ca pe un eșec al serviciilor secrete ruse și acuză Ucraina de terorism
Putin vede asasinarea generalului rus Kirilov ca pe un eșec al serviciilor secrete ruse și acuză Ucraina de terorism
Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut că asasinarea generalului Igor Kirilov, comandantul trupelor de apărare radiologică, ...
Schengen – Bulgaria introduce controale temporare la graniţa cu România pentru 6 luni
Schengen – Bulgaria introduce controale temporare la graniţa cu România pentru 6 luni
Guvernul bulgar a anunţat miercuri suspendarea funcţionării punctelor de trecere a frontierei la graniţele cu România ...