Preţul de achiziţie primit la final este de 311 milioane de euro (pentru participaţia de 92,25% deţinută de OMV), care urmează să fie ajustat în funcţie de capitalul de lucru şi datoria netă.
„Această vânzare sprijină transformarea OMV într-o companie sustenabilă şi cu emisii nete zero până în 2050, cel mai târziu”, a precizat grupul austriac.
Anterior, în luna mai, Comisia Europeană (CE) a aprobat achiziţionarea de către compania energetică ungară MOL a subsidiarei OMV din Slovenia. MOL şi OMV Slovenia sunt al treilea şi, respectiv, al doilea mare furnizor cu amănuntul de combustibili din Slovenia, lider fiind grupul Petrol. Pentru a rezolva temerile legate de concurenţă ale CE, MOL a fost de acord cu vânzarea a 39 de benzinării din Slovenia grupului Shell.
OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,2% din acţiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deţinute de alţi investitori străini. Din totalul acţiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra.