Compania elvețiană Omega a decis să crească prețurile pentru ceasurile sale de lux

Fabricantul elvețian de ceasuri de lux Omega, renumită pentru modelele sale Speedmaster şi Seamaster, a hotărât să majoreze preţurile cu până la 8%, o decizie care ar putea să îi afecteze vânzările, potrivit băncii de investiţii Morgan Stanley, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 07 iul. 2023, 17:41
Compania elvețiană Omega a decis să crească prețurile pentru ceasurile sale de lux

Recent, Omega a majorat preţurile cu 2% în Elveţia şi China şi cu până la 8% în Statele Unite ale Americii, cea mai mare piaţă de export pentru ceasurile elveţiene, susţin analiştii de la Morgan Stanley într-un raport elaborat pe baza propriilor lor date cu privire la preţuri.

Decizia Omega vine într-un moment în care alte mărci de ceasuri din portofoliul Swatch Group AG au dificultăţi în a-şi creşte veniturile şi este posibil să afecteze volumele de vânzări ale Omega, care este a treia marcă elveţiană de ceasuri în funcţie de cifra de afaceri.

„Majorarea preţurilor la Omega este consecinţa unei slăbiciuni, mai degrabă decât o dovadă de forţă. În condiţiile în care o parte dintre principalele mărci din cadrul grupului (Longines, Tissot, Breguet etc.) au probleme, estimăm că grupul Swatch este din ce în ce mai dependent de fluxul de numerar de la Omega”, susţin analiştii de la Morgan Stanley în raportul lor.

Morgan Stanley estimează că în 2022 întregul grup Swatch a obţinut aproximativ 60% din profitul său operaţional de la marca Omega. Însă această marcă ar putea să se confrunte cu presiuni asupra creşterii vânzărilor, după ce a crescut preţurile.

SUA au devansat China în 2021, devenind cea mai importantă piaţă de export pentru ceasurile elveţiene. Însă recent cererea a început să dea semne de slăbiciune, în condiţiile în care în luna aprilie exporturile spre SUA au scăzut pentru prima dată în ultimii doi ani.

În timp ce modelele Rolex SA, cel mai mare producător elveţian de ceasuri, sunt greu de găsit în magazinele de vânzare cu amănuntul, pentru că cererea este mai mare decât oferta, produsele Omega, ale cărei vânzări sunt estimate la aproximativ 2,5 miliarde de franci (2,8 miliarde de dolari) sunt mai uşor de găsit.

Însă majorarea de preţuri ar putea reduce volumul vânzărilor Omega, în special în condiţiile în care marca nu încearcă în mod activ să menţină raritatea celor mai bune modele ale sale, susţin analiştii de la Morgan Stanley.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar mai putea interesa și
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele navale, în contextul în care ţara îşi revine după criza datoriilor care......
Jiří Truhlář preia funcția de CIO la compania de operațiuni valutare Akcenta
Jiří Truhlář preia funcția de CIO la compania de operațiuni valutare Akcenta
Akcenta CZ, instituție specializată în plăți externe și operațiuni valutare pentru exportatori și importatori, anunță ...
Cehia a ales compania britanică Rolls-Royce pentru furnizarea de reactoare modulare de mici dimensiuni
Cehia a ales compania britanică Rolls-Royce pentru furnizarea de reactoare modulare de mici dimensiuni
Grupul ceh de utilităţi CEZ a anunţat joi că a selectat grupul britanic Rolls-Royce Holdings Plc drept posibil furnizor ...
Kievul este de acord ca gazele naturale furnizate de Azerbaidjan Europei să tranziteze teritoriul Ucrainei, după expirarea acordului privind tranzitul gazelor rusești
Kievul este de acord ca gazele naturale furnizate de Azerbaidjan Europei să tranziteze teritoriul Ucrainei, după expirarea ...
Ucraina a acceptat ca gazele naturale din Azerbaidjan să treacă pe teritoriul său în drum spre Europa, ca o măsură ...