Autostrada Sibiu – Făgăraș: Strabag duce în instanță lupta pentru tronsonul 4

Strabag a atacat la Curtea de Apel București (CAB) decizia prin care Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) i-a respins contestația depusă în cazul licitației pentru tronsonul 4 al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș. Amintim că pentru acest lot, Compania de Drumuri a desemnat câștigătoare oferta asocierii de constructori turci Makyol - Yapi.
Anemona Andone - sâm, 05 aug. 2023, 11:58
Autostrada Sibiu - Făgăraș: Strabag duce în instanță lupta pentru tronsonul 4

„Respinge pe fond”, se arată în soluția pe scurt pronunțată pe 10 iulie de CNSC în cazul contestației Strabag.

Deși în urma deciziei CNSC, contractul pentru tronsonul 4 putea fi semnat cu asocierea declarată câștigătoare Makyol – Yapi, conducerea CNAIR a decis să aștepte după o eventuală decizie a Curții de Apel București (CAB), au spus la acel moment surse oficiale pentru ECONOMICA.NET.

Și iată că pe 25 iulie 2023, la CAB a fost înregistrat un dosar prin care STRABAG atacă decizia CNSC din 10 iulie. Primul termen stabilit în acest dosar este 23 august.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat pe 5 mai că o asociere de constructori turci a fost desemnată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1) din Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13). Mai exact, este vorba despre asocierea Makyol – Yapi.

Oferta financiară desemnată câștigătoare are o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA).

Contractul prevede proiectarea și execuția celor 16,26 km ai acestui tronson în termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare si 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor).

Sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraș va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul Moldova – Transilvania.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (68 km), finanțată prin fonduri europene, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului deoarece face parte dintr-un proiect mai amplu de conectivitate a infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a încercat să ascundă naufragiul celui mai recent submarin al său cu propulsie nucleară, a estimat joi un responsabil american din domeniul apărării, notează AFP....
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia îndeamnă Uniunea Europeană să interzică importurile rusești de gaz natural lichefiat (LNG), avertizând că ...
UE nu poartă nicio discuție pentru tranzitul de gaze prin Ucraina
UE nu poartă nicio discuție pentru tranzitul de gaze prin Ucraina
Un oficial UE spune că blocul comunitar nu este implicat în discuții privind tranzitul gazelor prin Ucraina, potrivit ...
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pentru persoane fizice demarează azi. Se va finanţa şi stocarea energiei GHID VIDEO
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pentru persoane fizice demarează azi. Se va finanţa şi stocarea energiei GHID VIDEO
 Sesiunea 2024 de finanţare pentru înscrierea solicitanţilor persoane fizice în cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice" ...