Cum arată mall-ul cultural din centrul Bucureştiului. FOTO şi VIDEO

După zeci de ani de amânări, noul sediu al Bibliotecii Naţionale din Capitală şi-a deschis în sfârşit porţile. Deocamdată doar pentru presă. Pentru devoratorii de carte, mall-ul cultural se va deschide abia în aprilie. Clădirea va cuprinde săli de lectură, săli de cinema, dar şi cafenele şi un restaurant.
Elena Crăescu - mie, 14 dec. 2011, 06:22

Dintr-o clădire veche şi dărăpănată Biblioteca Naţională s-a transformat într-o adevărată bijuterie a României, o bijuterie care a costat nici mai mult nici mai putin de 100 de milioane de euro. Tot aici, se va muta din ianuarie 2012 şi Ministerul Culturii, care acum îşi are sediul pe Şoseaua Kiseleff.

Impresionanta clădire de 120.000 de metri pătraţi a fost inaugurată de ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi de premierul Emil Boc.

Fotograful de la RTV.net a participat la inaugurare şi vă arătam imagini din interiorul bibliotecii.

Este cea mai importantă investiţie în cultură din ultimii 20 de ani, a ţinut să precizeze premierul Emil Boc, care nu a ezitat să testeze, după inaugurare, fiecare colţişor al bibliotecii.

Ajunsă la linia de sosire, Biblioteca Naţională va pune la dispoziţia cititorilor peste 12 milioane de volume. Zeci de săli de lectură, de conferinţe, de relaxare dispun de dotări de ultimă generaţie.

 

Clădirea este aproape gata, fiind construită după standarde dintre cele mai moderne. Imobilul cuprinde săli de lectură împărţite pe domenii, săli de spectacol şi de cinema, săli de expoziţii, de conferinţe, cafenele şi un restaurant.

Un fotoreporter al RTV.net a intrat în clădirea Bibliotecii Naţionale a României şi vă prezentăm imagini în exclusivitate.

Ajunsă la linia de sosire, Biblioteca Naţională va pune la dispoziţia cititorilor peste 12 milioane de volume. Zeci de săli de lectură, de conferinţe, de relaxare dispun de dotări de ultimă generaţie.

În fiecare sala de lectură va exista câte un lift inteligent care vă va aduce la cerere, direct din depozit, cartea pe care doriţi sa o citiţi.

 

Ansamblul va avea o grădiniţă pentru copiii personalului angajat, o sală mare, aulă, cu 372 de locuri, o sală de conferinţe de 220 de metri pătraţi, multiple alte spaţii pentru conferinţe şi întruniri, restaurant, cabinet medical, ludoteca, spaţii tehnice.

Nici pomul de Crăciun nu lipseşte din decor, câteva femei au dichisit un brad viu cu globuri şi aranjează flori de Crăciun de-a lungul culoarelor.

 

Clădirea are un aspect aerisit, cu spaţii largi ce vor avea scop expoziţional, de relaxare sau lectură.
Accesul se poate face pe scări clasice, rulante sau cu ajutorul lifturilor.

Pereţii sunt îmbrăcaţi în lemn şi gips-carton fonoizolant, lucru foarte important pentru întreaga clădire. Sălile de conferinţe sunt dotate cu cabine de traducere,  sistem wireless, sistem modern de iluminare, aerisire şi încălzire, toate controlate computerizat.

În  total, clădirea are 30 de lifturi de persoane şi marfă, acestea incluzând şi cele pentru transportarea cărţilor către sălile de lectură.

Nici pomul de Craciun nu lipseste din decor, cateva femei dichisind un brad viu cu gluburi si aranjand flori de Craciun de-a lungul culoarelor.
Cladirea are un aspect aerisit, cu spatii largi ce vor avea scop expozitional, de relaxare sau lectura.
Accesul se poate face pe scari clasice, rulante sau cu ajutorul lifturilor. In total, cladirea are 30 de lifturi de persoane si marfa, acestea incluzand si cele pentru transportarea cartilor catre salile de lectura.
Ansamblul va avea o gradinita pentru copiii personalului angajat, sala mare aula cu 372 de locuri, sala de confeirnte de 220 mp cu 110 (cea mai mare), multiple alte spatii pentru conferinte si intruniri, restaurant, cabinet medical, ludoteca, spatiile tehnice (care sunt in pamant – centrala termica, uzina)
Peretii sunt imbracati in lemn si gips carton fonoizolant, lucru foarte important pentru intreaga cladire. Salile de conferinte sunt dotate cu cabine de traducere, sistem wireless, sistem modern de iluminare, aerisire si incalzire, toate controlate computerizat.
Inginerul Ionita este mandru ca a reusit sa construiasca acesti 120 de metri patrati in doi ani de zile, pentru ca in data de 12 decemrbie sa poata face receptia tehnica a lucrarii.
Te-ar mai putea interesa și
Moscova a extins substanțial lista cu oficiali din UE cărora le interzice intrarea în Rusia, ca răspuns la ultimele sancțiuni europene
Moscova a extins substanțial lista cu oficiali din UE cărora le interzice intrarea în Rusia, ca răspuns la ultimele sancțiuni ...
Ministerul rus de Externe a anunţat sâmbătă că a răspuns noului pachet de sancţiuni ale Uniunii Europene extinzând semnificativ lista oficialilor UE şi ai statelor membre care au......
Ministerul Dezvoltării a alocat 50 de milioane de lei pentru finalizarea construirii a 22 de creșe
Ministerul Dezvoltării a alocat 50 de milioane de lei pentru finalizarea construirii a 22 de creșe
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat documentele de finanţare pentru ...
Ministerul italian de Externe și aeroportuile din Milano, ținte ale unui atac cibernetic
Ministerul italian de Externe și aeroportuile din Milano, ținte ale unui atac cibernetic
Ministerul de Externe italian şi alte obiective din Italia, printre care două aeroporturi din Milano, au fost sâmbătă ...
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent electric. Unde va fi amplasat parcul fotovoltaic
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent ...
Doi miliardari greci, prezenți deja în România în industria producătoare de tâmplărie de aluminiu printr-o companie ...