ROCA Industry raportează o cifră de afaceri de 289,5 milioane de lei în semestrul I din 2023, în creștere cu 5,7%

Holdingul ROCA Industry raportează o cifră de afaceri de 289,5 milioane de lei la nivel cumulat al companiilor productive, în primul semestru al anului 2023. în creștere cu5,7% față de perioada similară din 2022.
Ion Dobreanu - vin, 18 aug. 2023, 20:18
ROCA Industry raportează o cifră de afaceri de 289,5 milioane de lei în semestrul I din 2023, în creștere cu 5,7%

Într-un context de piață în contracție temporară, EBITDA cumulat la nivelul companiilor productive din holding atinge valoarea de 17,9 milioane de lei înregistrând o marjă EBITDA de 6,2%.

În prima jumătate a anului, companiile din portofoliul ROCA Industry au câștigat cote de piață importante. EVOLOR, producătorul de vopsele și lacuri, recent relansat și care tranzitează o perioadă de transformare operațională, a înregistrat creșteri ale vânzărilor de 21% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar ELECTROPLAST, companie producătoare de cabluri electrice, intrată recent în portofoliul holdingului, raportează un avans de 11% în volumul vânzărilor din primul semestru.

Obiectivele realizate în prima jumătate a acestui an includ extinderea portofoliului ROCA Industry prin strategii de fuziuni și achiziții (M&A), ROCA Industry a preluat recent companiile ELECTROPLAST, liderul pieței de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară și Iranga Technologijos, din Lituania, prin intermediul companiei BICO Industries, deținută direct. În plus, holdingul este în discuții avansate și pentru achiziția companiei Workshop Doors, unul dintre jucătorii – cheie de pe piața ușilor de interior din țară.

“Oportunitățile, chiar și în perioade de impredictibilitate economică, vin din reziliență și din consistență. De aceea, rămânem consecvenți în strategia noastră de investiții, de largire a piețelor pe care operăm și de infuzie de valoare adăugată la nivelul tuturor activităților holdingului. Am promis trei tranzacții, până acum am finalizat două, iar cea de-a treia este în negocieri avansate. La nivelul echipei, avem un background solid de private equity, o expertiză de M&A consistentă și vom continua să folosim toți acești diferențiatori pentru dezvoltarea holdingului. Ne concentrăm, de asemenea, și pe dezvoltarea unei baze stabile de clienți, care să poată asigura creșterea accelerată în momentul revenirii pieței. Credem că urmează o perioadă cu multe oportunități, iar miza noastră este valorificarea unui număr cât mai mare dintre acestea”, declară Ionuț Bindea (foto), CEO ROCA Industry.

Holdingul își extinde și activitățile de export, companiile sale accesând în 2023 noi piețe externe pentru comercializarea materialelor de construcții, în țări precum Marea Britanie, Elveția, Moldova și Israel.

Principalul obiectiv al holdingului pentru acest an vizează majorarea de capital și tranziția de pe piața AeRO către piața principală a Bursei de Valori București.

Perspectivele principalelor organizații statistice și de prognoză indică o încetinire conjuncturală a ritmului din sectorul construcțiilor, caracterizat de o presiune mare pe marje. Specialiștii ROCA Industry estimează că situația va continua și în trimestrul 3, sub impactul modificărilor fiscale din sectorul construcțiilor și, implicit, de cererea pentru materiale de construcții. Totuși, după această perioadă, este preconizată o curbă de creștere accentuată, pe termen mai lung, în următorii 3-5 ani.

ROCA Industry este holdingul industrial deținut de ROCA Investments. Acesta deține direct și indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (liderul pieței de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.

 

Te-ar mai putea interesa și
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea activităţilor comerciale sau transferul către furnizori externi de......
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) ...
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
Rezultate finale oficiale. După numărarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare, candidaţii Călin ...