Economica.net: Cu ce cifră de afaceri şi marjă de profit estimaţi că veţi încheia anul 2013 faţă de nivelurile anului 2012?
Ionuţ Banu: Estimăm că vom încheia acest an cu o creștere de circa 10% față de 2012, creștere care se va regăsi și în marja de profit, în condițiile unor variații minime a costurilor, practic acestea situându-se la același nivel ca și în 2012.
Economica.net: Ce arii de practică au generat cele mai mari venituri în primele 10 luni din 2013?
Ionuţ Banu: Ariile de practică care au generat cele mai mari venituri în primele zece luni ale acestui an sunt litigiile, corporate, imobiliare, drept bancar şi finanţări, mediu și protecția datelor.
Economica.net: Ce pondere estimaţi că are fiecare dintre acestea în cifra de afaceri din aceeaşi perioadă?
Ionuţ Banu: litigii – 35% din cifra de afaceri; corporate (drept societar, M&A, energie, contracte comerciale, achiziții publice, PPP și infrastructură) – 18% din cifra de afaceri; imobiliare – 9%; drept bancar și finanțări – 8%, mediu și protecția datelor – 6% din cifra de afaceri.
Economica.net: Care estimaţi că vor fi cele mai profitabile arii de practică la NNDKP în 2014 şi de ce?
Ionuţ Banu: Ne așteptăm ca litigiile și dreptul comercial (în sens larg, incluzând practicile despre care vă spuneam mai devreme), tranzacțiile imobiliare și dreptul bancar să fie printre cele mai profitabile practici anul viitor.
Motivația ține, pe de o parte ,de strategia de business pe termen mediu, adaptată la nevoile și la exigentele clienților, și de o foarte bună cunoaștere a industriilor. Pe de altă parte însă, această estimare vine și din modul în care am încercat să dimensionam echipele din fiecare practică, în mod echilibrat, inclusiv din punct de vedere al seniorității, astfel încât, în urma modificărilor impuse de recesiune la nivelul fee-urilor, NNDKP să păstreze un nivel corect de competitivitate și profitabilitate.
Economica.net: Ce arie de practică a evoluat spectaculos în primele 10 luni ale acestui an? De ce?
Ionuţ Banu: Dreptul bancar și finanțările este una dintre practicile care au avut o evoluție spectaculoasă în primele zece luni ale acestui an, ca urmare a numărului semnificativ de proiecte existente, dar și a gradului mare de absorbție al acestora de către NNDKP. O evoluție foarte bună au avut de asemenea dreptul mediului și protecția datelor, tot ca o consecință a numărului de proiecte și a alocării optime a resurselor.
Economica.net: Care sunt primele cinci dosare cu cea mai mare miză financiară pe care le-aţi gestionat în primele 10 luni ale acestui an?
Ionuţ Banu: Cele mai importante cinci proiecte în care firma a fost implicată sunt: