Autostrada București – Alexandria: Toate consiliile județene de pe traseu au emis certificatul de urbanism

Proiectul Autostrăzii București - Alexandria (A6) a depășit încă o etapă importantă: obținerea certificatului de urbanism de la consiliile județene. În plus, au fost aprobate studii geotehnice și arheologice. Rămâne de văzut când va fi lansată licitația pentru proiectare și execuție.
Anemona Andone - sâm, 02 sept. 2023, 11:07
Autostrada București - Alexandria: Toate consiliile județene de pe traseu au emis certificatul de urbanism

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au detaliat stadiul proiectului pentru Autostrada București – Craiova.

„În data de 20.09.2022 a fost avizată în cadrul CTE C.N.A.I.R.-S.A. documentația Analiză Multicriterială de traseu Etapa 1.

În data de 13.01.2023 a fost avizată în cadrul CTE C.N.A.I.R.-S.A. documentația Analiză Multicriterială de traseu Etapa 2.

În data de 27.04.2023 a fost aprobat Studiul Geotehnic Partea 1 revizia 1.

În data de 06.07.2023 a fost aprobat Studiu Geo Partea 2 – rev 1.

În data de 26.07.2023 a fost aprobat Studiul Arheologic Etapa 1 Raport privind Evaluarea Preliminară.

Au fost emise Certificatele de Urbanism de la toate Consiliile Judeţene.

În perioada imediat următoare, informaţiile referitoare la acest proiect cât şi stadiul acestuia vor fi disponibile pe harta Cestrin”, se arată într-un răspuns al CNAIR, publicat pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).

Traseul Autostrăzii București – Craiova (A6) traversează județele Ilfov, Giurgiu și Teleorman.

În februarie 2023, CNAIR anunța demararea investigațiilor geotehnice pentru Autostrada București – Alexandria (77 km).

Pe 13 ianuarie 2023, Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR a avizat varianta finală de traseu a Autostrăzii București – Alexandria, a anunțat atunci Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Pe cei 77 de kilometri ai acestei autostrăzi vor fi construite 47 de pasaje și de viaducte”, a explicat Cristian Pistol.

Licitația pentru proiectarea și execuția drumului de mare viteză București – Alexandria va fi lansată imediat după finalizarea studiului de fezabilitate, estimată în prima parte a anului 2023, anunța în septembrie 2022 în județul Teleorman ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Pe 13 aprilie 2022, CNAIR a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate destinat drumului de mare viteză București – Alexandria. Asta după ce pe 7 ianuarie 2022, desemnase câștigătorul, respectiv asocierea DP CONSULT SA (Lider) – SC EXPLAN SRL (Asociat 1) – SCA TEAHA&FUZESI (Asociat 2).

Asocierea de proiectanți români care a semnat contractul la o valoare de 16,12 milioane de lei fără TVA trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în 14 luni, preciza șeful Transporturilor cu ocazia semnării contractului.

Te-ar mai putea interesa și
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din Dobrogea
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din ...
Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea, precum şi în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul......
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului mișcării Hezbollah
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului ...
Update: Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ...
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de ...
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...