Luana Sorescu, ING Bank: peste 50% dintre antreprenorii români sunt acționari unici ai propriei firme

Luana Sorescu, Head of Clients în cadrul diviziei Business Banking, ING Bank România, arată în cadrul unui interviu acordat Economica.net că majoritatea antreprenorilor sunt unici acționari ai propriului IMM, au în general vârste de până în 45 de ani și preferă să folosească telefonul în operațiunile bancare, conform unui studiu de piață.
Gabriela Ţinteanu - Dum, 17 sept. 2023, 21:34
Luana Sorescu, ING Bank: peste 50% dintre antreprenorii români sunt acționari unici ai propriei firme

”Am observat, în ultimii ani, o maturizare a pieței și un interes crescut pentru zona antreprenorială, aspect demonstrat și de rezultatele studiului pe care l-am realizat anul acesta, împreună cu Impact Hub și Bravva Angels, privind profilul antreprenorului din România. Am descoperit, astfel, că peste 50% dintre antreprenorii români sunt acționari unici, ceea ce ne indică o puternică ambiție personală în antreprenoriat și o dorință de a avea control asupra propriului business. În plus, 45% dintre ei au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani și 29% între 25-34 de ani, având diferite nevoi”, arată Luana Sorescu.

Segmentul Business Banking din ING se adresează tuturor categoriilor de antreprenori din România, de la start-up-uri, PFA-uri, microîntreprinderi, la companii mici și mijlocii, mai exact, până la pragul unei cifre de afaceri de 100 milioane de euro.

Pe acest segment, ING Bank înregistrează o creștere constantă, astfel că numărul clienților pentru care olandezii sunt bancă principală este mai mare cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. ”Avem clienți din toate domeniile, iar mulți dintre ei ne sunt alături chiar de la început, au crescut alături de noi, au învățat să se adapteze la cerințele pieței, unii chiar s-au reinventat, ceea ce ilustrează reziliența antreprenorului român”, spune Luana Sorescu.

ING a creat Creditul Util, care oferă acces instant la bani. Pentru clienții mai mari, cu nevoi complexe, zona de consultanță are un rol esențial pentru acordarea finanțării potrivite. Nu există momentan modificări în ceea ce privește condițiile de creditare, dar a fost simplificat procesul de finanțare. Din luna iulie a acestui an, Creditul Util a devenit 100% online pentru micii antreprenori, fiind acordat direct din platforma ING Business. Astfel, clienții pot obține online până la 500.000 de lei pe o perioadă de maxim 5 ani în numai 10 minute. Practic, este unul dintre cele mai rapide credite pentru microîntreprinderi și companii mici din toate domeniile, de la construcții, transport și producție până la consultanță și servicii.

Luana Sorescu arată că în luna iunie, au fost implementate plățile instant și pentru afaceri mici și mijlocii în platforma ING Business. În consecință, orice plată în lei, cu valoare mai mică de 50.000 lei, trimisă către un IBAN al unei bănci ce a aderat la sistemul instant, va fi încasată imediat de către partenerul de afaceri, fără niciun cost suplimentar sau pași în plus. În acest fel, plățile instant nu mai reprezintă doar un instrument bancar, ci ajutorul necesar companiilor pentru optimizarea fluxului de numerar.

Încă din prima lună de la lansare, clienții au efectuat aproximativ 500.000 de plăți instant în platforma ING Business, ceea ce arată interesul crescut pentru această facilitate. 70% dintre autentificările pe platforma de internet banking ING Business se realizează prin intermediul telefonului mobil, iar tendința este de creștere.

Pe lângă Creditul Util 100% online și plățile instant, IMM-urile mai beneficiază și de noi inovații în platforma ING Business: deschiderea unui cont suplimentar și solicitarea unui nou card. Mai exact, clienții ING își pot deschide un cont suplimentar online (accesibil în maxim 2 minute de la lansarea solicitării) în 6 monede: lei, euro, dolari, lire sterline, franci elvețieni sau forinți maghiari. În prima lună de la lansare, unul din patru conturi suplimentare a fost deschis digital.

 

Te-ar mai putea interesa și
SUA impun sancțiuni împotriva a 50 de bănci rusești, pentru a le limita accesul la sistemul financiar internațional
SUA impun sancțiuni împotriva a 50 de bănci rusești, pentru a le limita accesul la sistemul financiar internațional
Executivul american a anunţat joi o serie de sancţiuni ce vizează circa 50 de bănci ruseşti pentru a limita "accesul la sistemul financiar internaţional" şi a reduce finanţarea efortului de......
Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu 723 de milioane de lei
Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu 723 de milioane de lei
Bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost suplimentat, joi, de Guvern cu 723 de milioane de lei ...
Bogdan Ivan, ministrul Cercetării: Începând cu astăzi vom semna primele 1.000 de contracte de finanţare a primăriilor eligibile pentru Programul de digitalizare a administrației publice locale
Bogdan Ivan, ministrul Cercetării: Începând cu astăzi vom semna primele 1.000 de contracte de finanţare a primăriilor ...
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că începând de joi va semna primele 1.000 ...
Radu Oprea, ministrul Economiei: Guvernul a aprobat memorandumul pentru construirea primei drone românești
Radu Oprea, ministrul Economiei: Guvernul a aprobat memorandumul pentru construirea primei drone românești
Guvernul a aprobat memorandumul privitor la dezvoltarea unei drone româneşti în baza unei colaborări între Ministerul ...