India este văzută drept viitorul El Dorado pentru producătorii elvețieni de ceasuri – studiu Deloitte

India, o piaţă dificilă dar promiţătoare, ar putea fi următoarea mare zonă de creştere pentru producătorii elveţieni de ceasuri, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă Deloitte, care prognozează că India se va număra printre cele mai importante zece pieţe în următorul deceniu, transmite AFP, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 12 oct. 2023, 19:57
India este văzută drept viitorul El Dorado pentru producătorii elvețieni de ceasuri - studiu Deloitte

În condiţiile în care relansarea din China nu este atât de puternică pe cât sperau producătorii de ceasuri, India pare a fi o mare piaţă care merită cucerită odată cu dezvoltarea clasei sale mijlocii şi creşterea numărului de milionari.

În 2022, India nu a fost decât a 23-a piaţă de export pentru producătorii elveţieni de ceasuri. Potrivit datelor furnizate de Federaţia Industriei Elveţiene de Orologerie, valoarea exporturilor de ceasuri elveţiene a fost de 188 de milioane de franci elveţieni (196 de milioane de euro), departe de exporturile cu o valoare de 3,9 miliarde de franci spre SUA şi cele cu o valoare de 2,6 miliarde de franci spre China.

Însă, potrivit estimărilor Deloitte, până în 2028 exporturile de ceasuri elveţiene spre India ar urma să treacă pragul de 400 de milioane de franci. „Şi noi credem că India va ajunge în top 10 cele mai importante pieţe pentru exporturile elveţiene în următorii zece ani”, prognozează Karine Szegedi, responsabilă pentru sectorul de consum la Deloitte.

În studiul său anual cu privire la industria de orologerie, Deloitte a intervievat 75 de directori din această industrie şi subliniază că trei sferturi din aceştia se aşteaptă la o creştere în India în următoarele 12 luni dar au opinii mult mai împărţite când vine vorba de China, a doua cea mai mare piaţă pentru industria de orologerie, pentru care jumătate dintre cei intervievaţi mizează pe o stagnare şi chiar un recul al pieţei.

„Înainte, discuţiile cu producătorii de ceasuri se orientau în principal în jurul Chinei”, spune Karine Szegedi. Însă relansarea după abandonarea politicii zero-Covid nu este atât de puternică pe cât se preconiza şi discuţiile vizează un număr mai mare de ţări, precizează Karine Szegedi. „Atunci când vorbim cu producătorii de ceasuri, ei ne spun că India este ţara tuturor superlativelor şi tuturor posibilităţilor”, adaugă Karine Szegedi.

India este totuşi o piaţă dificil de penetrat, în special din cauza barierelor vamale, previne Jean-Daniel Pasche, preşedintele Federaţiei Industriei Elveţiene de Orologerie. „Principalele obstacole sunt birocraţia şi taxele mari”, subliniază Jean-Daniel Pasche. Acesta speră că negocierile pentru un acord comercial vor permite ridicarea acestor bariere care stau în calea intrării pe această piaţă „piaţă imensă şi promiţătoare”.

Potrivit Fondului Monetar Internaţional, venitul pe cap de locuitor în India ar urma să crească cu peste 40% până în 2028, pentru a ajunge la 3.720 de dolari. În pofida unor importante disparităţi ale veniturilor, clasa medie în creştere şi deţinătorii marilor averi reprezintă o mare bază de consumatori potenţiali. Potrivit analiştilor de la banca elveţiană UBS, India avea în 2022 un număr de 849.000 de milionari în dolari, o cifră care ar urma să ajungă la 1,4 milioane în 2027.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Update: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului mișcării Hezbollah
Update: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului ...
Update: Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ucis şi a jurat că va continua lupta împotriva Israelului, informează......
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de ...
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod portocaliu de ploi abundente de duminică seara până luni dineața
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare meteo Cod portocaliu şi Cod galben de ...