Garanti BBVA Leasing a primit un nou împrumut de 20 de milioane de euro de la IFC, instituție parte a Băncii Mondiale, pentru finanțarea de proiecte verzi

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA, a semnat un nou acord de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare de 20 de milioane de euro, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 16 oct. 2023, 16:36
Garanti BBVA Leasing a primit un nou împrumut de 20 de milioane de euro de la IFC, instituție parte a Băncii Mondiale, pentru finanțarea de proiecte verzi

Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini companiile mici și mijlocii din România în accesarea finanțării verzi și pentru a contribui la protecția mediului, prin reducerea riscurilor climatice și concentrarea pe impactul pozitiv asupra mediului al proiectelor.

Din totalul de 20 de milioane de euro, 80% vor fi direcționați către finanțări verzi oferite clienților IMM, în timp ce 20% vor fi alocați pentru sprijinirea proiectelor implementate de companii mici și mijlocii controlate majoritar de femei, continuând astfel strategia Garanti BBVA de sprijinire a femeilor antreprenoare.

”Sunt încântat să anunț că am obținut cu succes un împrumut semnificativ de la IFC, partenerul nostru financiar international. Această realizare marchează un moment crucial în angajamentul nostru solid față de sustenabilitate, inițiative prietenoase cu natura, precum și acțiuni de sprijinire a afacerilor deținute sau conduse de femei. Cu această nouă finanțare, suntem bine echipați pentru a oferi clienților noștri opțiuni de leasing inovatoare, care îi încurajează și îi sprijină să facă achiziții durabile, conștiente față de mediu. Misiunea noastră nu constă doar în furnizarea de servicii de leasing excepționale, ci și în promovarea unor schimbări pozitive în lume, prin promovarea alegerilor sustenabile. Împreună cu partenerul nostru internațional suntem dedicați modelării unui viitor mai verde și mai durabil pentru toți”, a declarant Okan Yurtsever (foto), director general Garanti BBVA Leasing.

Garanti BBVA Leasing are o relație de parteneriat pe termen lung cu IFC, care a început în 2014 și a accesat până în prezent patru împrumuturi de la această instituție financiară. De-a lungul timpului, fondurile au fost direcționate către susținerea investițiilor în eficiența energetică și energia regenerabilă și furnizarea de sprijin financiar pentru inițiative ale companiilor predominant controlate de femei.

”Finanțarea IFC acordată Garanti BBVA Leasing va îmbunătăți accesul la sprijin financiar al IMM-urilor subfinanțate, va mări accesul la finanțare pentru afacerile deținute de femei și va susține eforturile de atenuare a schimbărilor climatice”, a declarat Ary Naïm, Manager IFC pentru Europa Centrală și de Sud.

„Suntem încântați să consolidăm parteneriatul nostru cu Garanti BBVA Leasing și să contribuim la creșterea portofoliului lor axat pe gen și climat.”

Despre Garanti BBVA Leasing

Garanti BBVA Leasing (brandul sub care funcționează Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcționează compania Ralfi IFN).

Cu o tradiție de 25 de ani pe piața de leasing din România, Garanti BBVA Leasing completează gama de produse și servicii a grupului Garanti BBVA cu oferte pentru vehicule, echipamente și imobiliare, sale & lease-back.
Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărui acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Despre IFC

IFC – membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente. Instituția activează în peste 100 de țări, utilizând capitalul, experiența și influența pentru a crea piețe și oportunități în țările în curs de dezvoltare. În exercițiul financiar 2023, IFC a alocat o sumă record de 43,7 miliarde de dolari pentru companiile private și instituțiile financiare din țările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat pentru a pune capăt sărăciei extreme și a stimula prosperitatea comună, în contextul în care economiile se confruntă cu impactul crizelor globale cumulative.

Te-ar mai putea interesa și
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Întreruperea furnizării de gaze rusești către Austria, motivată de Rusia cu explozia conductei Nord Stream
Rusia a întrerupt sâmbătă livrările de gaze către Austria în urma unui litigiu între compania energetică austriacă OMV, deţinută parţial de stat, şi gigantul energetic rus Gazprom cu......
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. ...
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...