Stellantis a prezentat noul model Citroen e-C3, un concurent serios pentru Dacia Spring

Stellantis, al treilea producător auto mondial, a prezentat marţi noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preţ de pornire de 23.300 de euro (24.540 de dolari), menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmele auto din China, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - mar, 17 oct. 2023, 19:59
Stellantis a prezentat noul model Citroen e-C3, un concurent serios pentru Dacia Spring

Vehiculele electrice (EV) sunt mult mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, încurajaţi de subvenţiile guvernamentale.

Citroen e-C3 va fi asamblat în Slovacia şi va fi lansat în trimestrul doi din 2024. Preţul nu include subvenţiile de stat de până la 5.000 de euro.

„Aceasta este cea mai importantă lansare pentru brandul Citroen din ultimii zece ani. Aceste este un nou mod de a încălca convenţiile pieţei. O maşină electrică europeană la 23.000 de euro? Nu există una”, le-a spus jurnaliştilor directorul general al Citroen, Thierry Koskas.

Maşinile electrice de oraş din Europa costă în medie aproximativ 30.000 de euro. Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Pentru a reduce preţul, Stellantis refoloseşte platforma „Smart Car” utilizată în India, care diferă de cele patru platforme EV pe care le dezvoltă compania.

Autonomia este de 320 km, folosind tehnologia de baterii LFP importată din China.

Europa se confruntă cu un aflux de vehicule electrice low-cost din China, astfel încât Citroen are o strategie pe termen lung. Va urma un model electric C3 mai ieftin la începutul lui 2025, cu un preţ de pornire de 20.000 de euro şi o autonomie de 200 km, a anunţat Koskas.

Pe piaţa maşinilor de oraş din Europa, Citroen C3 a avut anul trecut o pondere de 11%. De la lansarea modelului, în 2002, au fost vândute peste 5,6 milioane de unităţi.

Brandurile din China profită de nevoia unor modele electrice la preţuri rezonabile în Europa, ele fiind percepute ca o ameninţare pentru producătorii auto europeni.

Până acum, companiile chineze s-au concentrat pe modelele electrice mai mari, dar ar urma să aducă şi maşini mai mici şi mai ieftine în Europa, în încercarea lor de a-şi extinde prezenţa pe continent.

Sursa foto: Motor1.com

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul de lactate Olympus a inaugurat la Brașov un nou centru logistic automatizat, în urma unei investiții de peste 40 de milioane de euro
Producătorul de lactate Olympus a inaugurat la Brașov un nou centru logistic automatizat, în urma unei investiții de ...
Producătorul elen de lactate Olympus a inaugurat noul centru logistic din județul Brașov, cu o investiție de peste 40 de milioane de euro. Acest hub include unul dintre cele mai mari depozite......
Marea Britanie – Pentru prima dată în istoria recentă, datoria a ajuns la 100% din PIB
Marea Britanie – Pentru prima dată în istoria recentă, datoria a ajuns la 100% din PIB
Datoria publică a Marii Britanii a atins luna trecută 100% din PIB, pentru prima dată în istoria recentă, în timp ce ...
O echipă de români a lansat robotul-fermier care înlocuiește forța de muncă din livezi, în urma unei investiții de 360.000 de euro, bani europeni
O echipă de români a lansat robotul-fermier care înlocuiește forța de muncă din livezi, în urma unei investiții de ...
O echipă de români formată dintr-un producător și un procesator agricol, un expert în robotică, un consultant în ...
Societe Generale continuă vânzările de active în Africa
Societe Generale continuă vânzările de active în Africa
Societe Generale, al treilea mare grup bancar din Franţa, a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu Atlantic Financial ...