Hamas anunță că a eliberat o americancă și pe fiica acesteia, în urma medierii Qatarului

Mişcarea palestiniană Hamas din Gaza a declarat vineri că a eliberat o americancă şi pe fiica acesteia răpite în timpul atacului asupra teritoriului israelian, la 7 octombrie, şi reţinute de atunci în Gaza, relatează AFP, transmite Agerpres.
AGERPRES - vin, 20 oct. 2023, 22:03
Hamas anunță că a eliberat o americancă și pe fiica acesteia, în urma medierii Qatarului

Purtătorul de cuvânt militar al mişcării islamiste a declarat într-un comunicat că cele două ostatice au fost eliberate „din motive umanitare, în urma unei medieri a Qatarului”.

Eliberarea acestora vizează, de asemenea, „să dovedească poporului american şi lumii întregi că acuzaţiile făcute de (Joe) Biden şi administraţia sa fascistă (despre Hamas) sunt lipsite de temei”, a adăugat el.

Preşedintele american a vizitat Israelul miercuri pentru a-şi manifesta o solidaritate neclintită în urma atacului sângeros lansat de Hamas pe 7 octombrie.

El a exonerat Israelul de atacul asupra unui spital din Gaza, atac care a provocat un val de furie în Orientul Mijlociu.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că Hamas nu reprezintă tot poporul palestinian şi le-a adus doar suferinţă”, a menţionat liderul de la Casa Albă.

Hamas a acuzat Israelul, care a negat, că a bombardat marţi spitalul Ahli Arab din Gaza. Această lovitură a făcut cel puţin 471 de morţi printre persoanele strămutate în urma conflictului, care se adăposteau în incinta spitalului, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriul palestinian.

Israelul a afirmat că are „dovezi” că Jihadul Islamic, o altă mişcare palestiniană, este responsabilă pentru lovitura asupra spitalului.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a reafirmat că „nu a fost o bombă israeliană, deoarece nu există crater în fotografii”.

Te-ar mai putea interesa și
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din Dobrogea
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din ...
Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea, precum şi în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul......
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului mișcării Hezbollah
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului ...
Update: Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ...
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de ...
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...