Tentativă de fraudă prin Booking.com: Clienții primesc e-mailuri false pentru ”confirmări”

Turiștii care folosesc popularul site de rezervări hoteliere Booking.com sunt avertizați să fie atenți la e-mailurile pe care le primesc și care le solicită să confirme plata cazării la hotel, după ce sistemului de e-mail al Booking.com ar fi fost spart de hackeri, potrivit The Guardian.
Lidia Neagu - lun, 23 oct. 2023, 16:58
Tentativă de fraudă prin Booking.com: Clienții primesc e-mailuri false pentru ”confirmări”

Mai mulți utilizatori au atras atenția asupra tentativei de pishing, iar, în fiecare caz, clientul fie a făcut check-in, fie urma să facă check-in la o unitate de cazare pe care a rezervat-o folosind Booking.com. E-mailul trimis de la adresa [email protected] susține că șederea lor ar putea fi anulată dacă nu furnizează detaliile cardului bancar printr-un link inclus în mesaj. Dacă nu o fac în decurs de patru sau 12 ore (e-mailurile variază ușor) rezervarea va fi anulată. Notificări privind acest e-mail au apărut și în aplicația mobilă a companiei.

Booking.com a negat cu fermitate că sistemul său a fost spart și, în schimb, a acuzat că mesajele de încălcare a securității sunt rezultatul problemelor din sistemele de e-mail ale hotelurilor partenere.

Cu toate acestea, hotelurile afectate susțin că acest lucru nu ar fi putut avea loc la ei.

Într-o declarație pentru The Guardian, Booking.com a informat că asigurarea siguranței și încrederii platformei pentru partenerii și clienții săi reprezintă „cea mai mare prioritate”.

„Din nefericire, unii dintre partenerii noștri de cazare au fost ținte ale unor tactici de phishing în vederea obținerii de informații personale extrem de convingătoare și sofisticate, care îi încurajează să acceseze link-uri sau să descarce fișiere în afara sistemului nostru, ceea ce permite malware-ului să se instaleze pe aparatele lor și, în unele cazuri, duce la acces neautorizat la conturile lor Booking.com”, se precizează.

„Acești escroci încearcă apoi să se prezinte drept partenerul respectiv și să solicite plata de la clienți în afara politicilor stabilite în confirmarea rezervării lor.

„Deși nici sistemul din spatele platformei Booking.com, nici infrastructura sa nu au fost vulnerabile în niciun fel, suntem extrem de conștienți de implicațiile unor astfel de înșelătorii comise de terții răuvoitori asupra afacerii noastre, asupra partenerilor noștri de cazare și a clienților noștri, care pot deveni victime ale escrocilor profesioniști.

„Dacă un client are orice îngrijorare legată de un mesaj de plată, îi încurajăm să verifice politica de plată a cazării, ușor de găsit pe pagina de listare a proprietății, sau să contacteze echipa noastră de asistență pentru clienți, disponibilă non-stop.

„De asemenea, vom lua legătura direct cu clienții în aceste cazuri pentru a ne asigura că beneficiază de suport complet”, susține compania.

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între......
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat ...
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...