Vitesco Technologies evaluează oferta publică de cumpărare a Schaeffler

Consiliul de Supraveghere al Vitesco Technologies, companie cu activități importante și în România, a format un Comitet Special independent pentru a evalua oferta publică de cumpărare a Schaeffler.
Robert Stan - vin, 27 oct. 2023, 14:20
Vitesco Technologies evaluează oferta publică de cumpărare a Schaeffler

Așa cum scria Economica.net încă de la începutul lunii octombrie, grupul german Schaeffler a făcut o ofertă pentru a prelua compania Vitesco Technologies, fostă divizie Continental AG. Toate cele trei entități au activități în România.

Conform primelor informații, Schaeffler a făcut o ofertă de achiziție a producătorului de componente pentru vehicule electrice și mașini cu combustie internă Vitesco Technologies într-o afacere de 3,64 miliarde de euro. Pusă în context, informația arată o consolidare a afacerilor familiei Schaeffler, cea care deține atât propria companie cât și pachete importante de acțiuni la Vitesco Technologies și la grupul Continental AG.

Acum, Vitesco Technologies a anunțat că atât Consiliul Executiv cât și și Consiliul de Supraveghere „își vor respecta obligațiile fiduciare de a evalua oferta publică voluntară de cumpărare pentru toate acțiunile în circulație companiei și înglobarea Vitesco Technologies în Schaeffler AG ținând cont de interesul tuturor părților interesate, inclusiv al tuturor acționarilor, precum și al companiei și al angajaților săi”.

În plus, „Consiliile de administrație notează îngrijorările pe care le-au exprimat acționarii și reprezentanții angajaților Vitesco Technologies de când a fost anunțată oferta nesolicitată a Schaeffler. Aceste preocupări se ancorează în jurul prețului oferit și perspectivelor Vitesco Technologies într-o nouă entitate”.

Ca atare, Consiliul de Supraveghere al Vitesco Technologies a format un Comitet Special independent pentru a evalua oferta publică de cumpărare a Schaeffler. Acest comitet special este format exclusiv din membri ai Consiliului de Supraveghere fără un mandat la Schaeffler.

În evaluarea ofertei, Comitetul Executiv și Comitetul Special al Consiliului de Supraveghere „vor stabili dacă prima oferită de Schaeffler acționarilor Vitesco Technologies este adecvată financiar, recunoscând valoarea companiei și perspectivele de creștere profitabilă pe o piață care oferă un potențial extraordinar. Pe lângă implicațiile financiare pentru acționarii Vitesco Technologies, aceștia vor evalua și modul în care fuziunea planificată de Schaeffler va afecta capacitatea companiei de a-și atinge obiectivele strategice și forța de muncă a companiei”.

O declarație motivată cu privire la ofertă, inclusiv o recomandare către acționari, în conformitate cu secțiunea 27 din Legea germană privind achizițiile și preluarea de valori mobiliare va fi publicată după ce consiliile de administrație vor evalua documentul de ofertă al Schaeffler.

De la listarea sa în 2021, compania a urmat cu rigurozitate o strategie de transformare autofinanțată pentru a deveni o putere în electrificare și este pe cale să își atingă obiectivele pe termen scurt, mediu și lung.

La nivel global, Vitesco Technologies se numără printre cei mai mari jucători din domeniul grupurilor propulsoare și și-a îmbunătățit continuu profitabilitatea. Compania și-a majorat vânzările de componente pentru sisteme electrificate, acestea depășind 1 miliard de euro în 2022.

Conform celor de la Vitesco, „aportul de comenzi pentru sisteme electrificate de peste 10 miliarde de euro în cursul exercițiului financiar 2022 subliniază viitoarea traiectorie de creștere profitabilă a companiei. În ultimul trimestru, 90% din aportul de comenzi a fost legat de produse pentru electrificare. Acest lucru demonstrează în mod clar că tranziția la electromobilitate câștigă avânt și va fi motorul de creștere în următorii ani”.

În 2023, înainte ca oferta Schaeffler să fie anunțată, prețul acțiunilor Vitesco Technologies a crescut cu 39%.

Cu sediul central în Regensburg, Germania, Vitesco a anunțat la finalul lui septembrie 2023 deschiderea unui nou laborator de calificare și validare la Timișoara, în România. Acesta vine în completarea centrului de inginerie și a sediului central al Vitesco Technologies din România. Din 2021 până în 2023, Vitesco Technologies a investit în două noi facilități de testare în Timișoara și Iași. Cu o valoare de peste 20,6 milioane de euro (aproximativ 13,1 milioane de euro în Timișoara și aproximativ 7,5 milioane de euro în Iași) investiția constă în echipamente de testare și construirea infrastructurii unor laboratoarelor specifice.

Citește și:
– Grupul Schaeffler, care deține deja 49% din Vitesco, vrea să preia compania plătind peste 3,6 mld. euro
– Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o unitate de testare dedicată mobilității electrice

Te-ar mai putea interesa și
TeraPlast cumpără activele pentru producția de țevi din PVC și polietilenă ale companiei ungare Wavin
TeraPlast cumpără activele pentru producția de țevi din PVC și polietilenă ale companiei ungare Wavin
Grupul TeraPlast a anunțat achiziția activelor pentru productia de tevi din PVC si PE, detinute de Wavin Ungaria (business-ul de Constructii si Infrastructura al Orbia)....
Șase state din Europa Centrală și de Est, printre care și România, creștere majoră a înmatriculărilor de mașini diesel – analiză
Șase state din Europa Centrală și de Est, printre care și România, creștere majoră a înmatriculărilor de mașini ...
Deși numărul de mașini noi cu motoare diesel scade în Europa, șase state din zona Central-Estică continentului au raportat ...
Procurorii olandezi au renunţat la acuzaţiile care îi vizau pe foştii directori de la ING şi ABN Amro
Procurorii olandezi au renunţat la acuzaţiile care îi vizau pe foştii directori de la ING şi ABN Amro
Procuratura din Ţările de Jos a anunţat miercuri că nu îi va trimite în judecată pe foştii directori generali ai ...
Marea Britanie va debloca 225 de milioane de lire pentru echipamente militare pentru Ucraina
Marea Britanie va debloca 225 de milioane de lire pentru echipamente militare pentru Ucraina
Regatul Unit va debloca 225 de milioane de lire sterline (273 de milioane de euro) pentru echipamente militare pentru Ucraina, ...