Război în Israel: IDF îşi intensifică şi mai mult ofensiva terestră în Fâşia Gaza

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat duminică că au atacat noi poziţii ale grupării islamiste Hamas, în timp ce îşi intensifică operaţiunile terestre în Fâşia Gaza, potrivit dpa.
AGERPRES - Dum, 29 oct. 2023, 11:40
Război în Israel: IDF îşi intensifică şi mai mult ofensiva terestră în Fâşia Gaza

Avioanele de vânătoare israeliene au bombardat peste 450 de ţinte în ultimele 24 de ore, inclusiv centre de comandă, posturi de observare şi rampe de lansare a rachetelor antitanc, au indicat IDF duminică dimineaţa pe Telegram.

Unităţi de luptă israeliene au atacat celule teroriste care au încercat să atace şi să tragă cu rachete antitanc, a declarat IDF.

Un ofiţer israelian a fost grav rănit în timpul nopţii, când a fost lovit de un obuz de mortier în nordul Fâşiei Gaza, a adăugat armata. În acelaşi timp, un soldat israelian a fost rănit într-o ciocnire cu teroriştii, tot în nordul ţării, a indicat armata, adăugând că ambii sunt spitalizaţi.

Totodată, armata israeliană şi-a extins operaţiunile terestre în Fâşia Gaza în cursul nopţii trecute, cu forţe suplimentare care au intrat, potrivit The Times of Israel.

Drone, avioane de război şi rachete israeliene au lovit fără încetare Fâşia Gaza, controlată de Hamas, de la începutul războiului. Ministerul Sănătăţii din enclavă, coordonat de Hamas, a anunţat un bilanţ al morţilor de 7.326 de palestinieni de la începutul conflictului.

Războiul între Israel şi Hamas a început după un atac sângeros, fără precedent, al grupării islamiste în comunităţile din sudul Israelului în 7 octombrie, când sute de combatanţi ai grupării s-au infiltrat, spărgând gardul de protecţie, pe teritoriul israelian şi au ucis cel puţin 1.400 de persoane şi au răpit altele 229, în majoritate civili.

Israelul intră în următoarea fază a războiului său împotriva Hamas din aer, de pe uscat şi de pe mare, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, într-un mesaj video postat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pe X (ex-Twitter).

În acelaşi timp, se amplifică îngrijorările cu privire la soarta ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza pe fondul extinderii operaţiunilor terestre israeliene, notează dpa.

Aceste atacuri complică eforturile de mediere ale Qatarului pentru eliberarea ostaticilor, a declarat ministrul de externe al emiratului din Golf, citat de agenţia de presă germană.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de dolari din amenzile mai vechi neplătite la care se adaugă inclusiv una......
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod portocaliu de ploi abundente de duminică seara până luni dineața
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare meteo Cod portocaliu şi Cod galben de ...
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
Pe fondul unei producții ridicate de gaze naturale, România încă înmagazinează gaze la volume substanțiale, dar și ...