Aeroitalia, deținută de miliardarul bolivian Germán Efromovich, a cumpărat compania românească Air Connect

Aeroitalia, companie aeriană deținută de miliardarul bolivian Germán Efromovich, a cumpărat compania aeriană Air Connect. Efremovich a mai deținut în trecut compania aeriană Avianca, care astăzi este cel mai mare operator din Columbia.
Andrada Ghira - Dum, 05 nov. 2023, 09:46
Aeroitalia, deținută de miliardarul bolivian Germán Efromovich, a cumpărat compania românească Air Connect

„Aeroitalia anunță că a finalizat achiziția a 93,86% din compania aeriană regională Air Connect. Această achiziție va permite Aeroitalia să-și consolideze prezența pe piața regională italiană și își va consolida capacitatea către hub-ul Roma Fiumicino”, a anunțat scurt compania italienească pe pagina de Facebook.

În 2021, miliardarul a anunțat planurile pentru Aeroitalia: zece aeronave pentru 2023 și zboruri transatlantice. Alături de Germán Efromovich, 74 ani, în boardul companiei Aeroitalia se mai află și bancherul francez Marc Bourgade.

Compania are acum o flotă de nouă avioane, dintre care un Boeing 737-700 care a aparținut Blue Air, închiriat acum de către Hello Jets, dar și două aeronave ATR închiriate de la Air Connect.

Firma Air Connect Aviation Group SA, prin care operează Air Connect, a fost înființată în toamna lui 2021, iar anul trecut, în luna septembrie, acționarii companiei au fost Regional Air Suport, deținută de Dorin Ivașcu, Cosmin Adrian Pop, Karpaten Outgoing, Domnița Iulia Muntean și Florin Necula, fiecare cu participații de 20%.

Înainte de preluare, Air Connect mai avea doi acționari: Iulian Bogdan Năstase, cu 93,5% și Alin Crețu, cu 6,5%, potrivit platformei Termene.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de dolari din amenzile mai vechi neplătite la care se adaugă inclusiv una......
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod portocaliu de ploi abundente de duminică seara până luni dineața
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare meteo Cod portocaliu şi Cod galben de ...
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
Pe fondul unei producții ridicate de gaze naturale, România încă înmagazinează gaze la volume substanțiale, dar și ...