THE MEADOWS, proiectul rezidențial premium ce împletește armonios natura și confortul urban

Ion Dobreanu - joi, 16 nov. 2023, 05:32
THE MEADOWS, proiectul rezidențial premium ce împletește armonios natura și confortul urban

SPEEDWELL, unul dintre cei mai activi jucători de pe piața imobiliară din România, a anunțat recent lansarea vânzărilor pentru THE MEADOWS, proiectul rezidențial premium, unic datorită conceptului ”hidden beauty to discover” care îmbină perfect liniștea, natura și priveliștile idilice asupra lacului Grivița cu siguranța, confortul și conexiunile excelente către punctele de interes din oraș.

Amplasat în cartierul Bucureștii Noi, pe Strada Fabrica de Cărămidă, chiar pe malul lacului Grivița, THE MEADOWS se va bucura din plin de zone verzi ce vor înconjura noua comunitate, locuitorii găsind liniștea, confortul și siguranța pe care le caută, într-o zonă bine conectată.

Mai mult, acordând o grijă deosebită mediului înconjurător, THE MEADOWS urmează aceeași rețetă de succes în ceea ce privește sustenabilitatea, și anume aceea de a construi proiecte ambițioase, respectând standardele nZEB. Astfel, proiectul reprezintă un nou mod de trai pentru viitorii săi rezidenți. THE MEADOWS va include clădiri cu regim redus de înălțime, înconjurate de natură, cu acces către lac și cu priveliști unice, cadru în care rezidenții vor crea o comunitate.

Design contemporan, confort și o comunitate unită

Pornind de la conceptul de „frumusețe ascunsă”, THE MEADOWS pune accent pe siguranța și confortul locuitorilor și formează o comunitate unită ce va beneficia de o localizare excelentă, fiind aproape atât de natură, cât și de cele mai importante punctele de interes din oraș. Proiectul prevede drumuri cu trafic redus și două rute de acces către infrastructura publică, alei pietonale, asigurând astfel liniștea locuitorilor și un sentiment de apartenență la o comunitate exclusivistă.

THE MEADOWS prezintă o arhitectură unică de inspirație nordică caracterizată prin tavane înalte și suprafețe vitrate întinse ce creează un spațiu de locuit sofisticat. Formele curate, materialele și lumina naturală abundentă din fiecare cameră se îmbină perfect și conturează o atmosferă confortabilă și călduroasă. ADNBA, cunoscutul birou de arhitectură, a lucrat la conceptul proiectului alături de echipa internă de design din cadrul SPEEDWELL.

„Pe lângă designul deosebit, arhitectura servește mai multor scopuri, în special în ceea ce privește ansamblurile rezidențiale. Situat pe malul lacului Grivița, THE MEADOWS integrează aspecte esențiale pentru cei care își doresc un stil de viață modern și anume: proximitatea față de importante puncte de interes din zona metropolitană a Bucureștiului, accesibilitatea cu mașina și mijloacele de transport public, designul minimalist inspirat dintr-un stil de viață contemporan, realizat de ADNBA, și sinteza cu natura din împrejurimi. Toate aceastea dau naștere unui concept unic prin intermediul căruia reiterăm angajamentul SPEEDWELL pentru un stil de viață sustenabil”, a declarat Jan Demeyere, Arhitect și Cofondator SPEEDWELL.

Atât în procesul de planificare urbană, cât și în cel de design interior al unităților rezidențiale, fiecare aspect al proiectului a fost tratat cu atenție, iar pentru a obține aspectul nordic, curat, al noului cartier, casele individuale beneficiază de locuri de parcare private supraterane. În plus, proiectul urmărește să reducă traficul auto și să ofere spațiu și siguranță pentru întreaga comunitate prin intermediul aleilor pietonale.

THE MEADOWS este răspunsul la dorința viitorilor rezidenți de a locui în locații bine conectate cu acces la facilități urbane, înconjurate de spații verzi. Ansamblul va beneficia de mai multe spații pentru recreere care vor fi construite în etapele următoare ale proiectului.

Sustenabilitate, stil de viață echilibrat și natură

Lucrările de construcție pentru prima fază THE MEADOWS sunt programate să înceapă spre sfârșitul acestui an și, odată încheiate, viitorii rezidenți se vor putea bucura de priveliști uimitoare înspre lacul Grivița. Proiectul va crea un mediu relaxat, sigur și intim și va oferi comunității acces facil și rapid către viața dinamică a orașului.

„Conceptul THE MEADOWS ”hidden beauty to discover”nu se referă doar la siguranța pe care o oferim viitorilor locuitori, ci și la peisajul natural existent în cadrul căruia se formează noua comunitate. Cu vedere spre lacul Grivița, noul ansamblu va fi bine integrat în viața orașului, în timp ce cadrul natural verde va fi păstrat, conform strategiei noastre ESG. Confortul, liniștea, spațiile comune și designul vor fi primele aspecte pe care rezidenții le vor simți atunci când vor intra în ansamblu. THE MEADOWS este un exemplu al dedicării noastre față de protejarea biodiversității datorită procesului de amenajare a spațiului verde atent planificat, care va crea o sinergie perfectă între mediul natural și cel construit”, a menționat Didier Balcaen, CEO și Cofondator SPEEDWELL.

THE MEADOWS are ca obiectiv conturarea unei comunităti unite și promovează un sentiment de apartenență și confort pentru toți rezidenții. La fel ca majoritatea proiectelor SPEEDWELL, noul ansamblu a fost construit sub conceptul de Transit Oriented Development (TOD). Astfel, proiectul rezidențial din nord-vestul Bucureștiului este situat la doar 10 minute de mers pe jos de stația de metrou Laminorului și oferă acces facil la opțiunile de transport către orice punct de interes din București.

O comunitate nu poate fi construită fără acces către parcuri și terenuri de joacă pentru copii sau facilități sportive. Astfel, THE MEADOWS va include piste de alergare și ciclism, precum și un club sportiv. Proiectate pe baza unei abordări holistice, spațiile comune pentru relaxare și socializare promovează un stil de viață activ și echilibrat. THE MEADOWS oferă o gamă largă de facilități care încurajează interacțiunea socială între toate grupurile de vârstă.

Cu o abordare pe termen lung privind sustenabilitatea, proiectul THE MEADOWS integrează tehnologii de vârf și practici care reduc amprenta ecologică. Utilizând sisteme de eficientizare a energiei și spații verzi extinse, proiectul exemplifică angajamentul SPEEDWELL față de sustenabilitate și confortul comunității. THE MEADOWS este proiectul rezidențial în care casele urbane contemporane, inteligent integrate, întâlnesc natura.

Te-ar mai putea interesa și
Comisarii ANPC au amendat cu 5.000 de lei restaurantul bucureștean Roka Greek Taverna și au dispus închiderea sa temporară
Comisarii ANPC au amendat cu 5.000 de lei restaurantul bucureștean Roka Greek Taverna și au dispus închiderea sa temporară
Restaurantul Roka Greek Taverna, din Sectorul 1, a fost amendat cu 5.000 de lei de comisarii pentru protecţia consumatorilor, care au dispus, totodată, închiderea temporară a activităţii, după......
Antony Blinken a cerut Beijingului să oprească alimentarea mașinii de război ruse
Antony Blinken a cerut Beijingului să oprească alimentarea mașinii de război ruse
Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că sprijină "maşina de război rusă" în ...
Moody’s retrogradează ratingul Israelului ca urmare a intensificării conflictului cu gruparea Hezbollah
Moody’s retrogradează ratingul Israelului ca urmare a intensificării conflictului cu gruparea Hezbollah
Agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat vineri ratingul Israelului pentru a doua oară în acest an la Baa1 ...
Primăria Londrei a aprobat extinderea complexului sportiv Wimbledon cu 39 de terenuri de tenis
Primăria Londrei a aprobat extinderea complexului sportiv Wimbledon cu 39 de terenuri de tenis
Consiliul Local al Londrei a aprobat vineri extinderea complexului sportiv Wimbledon, care îşi propune să construiască ...