eToro lansează porotofoliul de investiții XtremeWeather, care oferă expunere la companii rezistente la vreme extremă

Platforma de tranzacționare și investiții eToro anunță că a lansat XtremeWeather, un nou portofoliu care oferă investitorilor individuali expunere la companiile cele mai bine poziționate pentru a prospera din cauza evenimentelor meteorologice extreme din ce în ce mai frecvente și severe.
Ion Dobreanu - vin, 24 nov. 2023, 18:50
eToro lansează porotofoliul de investiții XtremeWeather, care oferă expunere la companii rezistente la vreme extremă

„Cu NASA declarând că vara trecută a fost cea mai caldă înregistrată pe Pământ*, impactul condițiilor meteorologice extreme asupra planetei noastre și asupra vieții de zi cu zi devine din ce în ce mai evident. Astfel de evenimente meteorologice severe și neobișnuite se abat de la tiparele climatologice medii, incluzând uragane, incendii de vegetație, secete, inundații, valuri de căldură și multe altele”, se precizează în comunicatul transmis de companie.

Portofoliul XtremeWeather cuprinde 30 de acțiuni din industrii cheie, precum energie electrică regenerabilă, mașini industriale, consumabile și componente, îngrășăminte și produse chimice agricole, îmbunătățirea locuințelor, componente și echipamente electrice și gaze, care au un rol important în sprijinirea redresării și normalizării în urma evenimentelor meteorologice extreme. Pentru a construi acest portofoliu, eToro a evaluat mii de acțiuni, clasificându-le pe baza unor criterii cum ar fi capitalizarea de piață, scorul ESG, parametrii de lichiditate, clasamentele analiștilor și creșterea vânzărilor în ultimele 12 luni.

„Anul 2023 va rămâne în memorie ca fiind anul schimbărilor climatice. De la efectele El Niño din Australia până la inundațiile din Italia și incendiile din Maui, aproape niciun continent nu a fost imun. Realitatea schimbărilor climatice a creat o cerere tot mai mare pentru reziliență și soluții de reconstrucție. Evenimentele meteorologice extreme îi împing pe factorii de decizie politică să investească sau să reglementeze pentru a adresa schimbările climatice. În ajunul conferinței globală privind schimbările climatice, COP28, am vrut să oferim investitorilor individuali oportunitatea de a-și face portofoliile lor rezistente la climă și de a-și diversifica investițiile în industrii care vor ajuta la reconstrucția orașelor, comunităților și faunei sălbatice din jur după aceste evenimente climatice extreme”, a declarat Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro.

Portofoliul va fi reechilibrat anual sau în funcție de necesități pentru a-și menține relevanța și a-i optimiza performanța. Pentru a aborda imprevizibilitatea evenimentelor meteorologice și influența oricăror noi politici economice și guvernamentale, strategia alocă o pondere egală pentru cele 30 de acțiuni din portofoliu (3,33%). Această abordare reduce riscul de concentrare și sporește reziliența de ansamblu a portofoliului.

Investiția inițială pornește de la 500 de dolari, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sector. Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.

Deocamdată, acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii.

(*) Schimbările climatice globale ale NASA (sursă): NASA declară că vara 2023 a fost cea mai caldă înregistrată pe Pământ* de la începutul evidenței globale în 1880

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să își dezvolte cunoștințele și veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 33 de milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate urma strategiile celor care au avut cel mai mare succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține și vinde cu ușurință active, își pot monitoriza portofoliul în timp real și pot efectua tranzacții oricând doresc.

Disclaimer

Acest articol nu reprezintă consultanță în materie de investiții. Valoarea investițiilor dumneavoastră poate crește sau scădea. Capitalul clienților este supus riscurilor.

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro și Economia.net nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de dolari din amenzile mai vechi neplătite la care se adaugă inclusiv una......
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod portocaliu de ploi abundente de duminică seara până luni dineața
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare meteo Cod portocaliu şi Cod galben de ...
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
Pe fondul unei producții ridicate de gaze naturale, România încă înmagazinează gaze la volume substanțiale, dar și ...