Potrivit acestora, noul centru reprezintă o premieră în spațiul construcțiilor ce deservesc mediul educațional românesc. „Este un hub academic conceput pentru realizarea de congrese, întâlniri, briefing-uri pentru delegații care vin din toată lumea pentru a împărtăși tot felul de experiențe în diferite domenii medicale. Camerele sunt gândite pentru cazarea delegațiilor străine care vin cu familia pentru a se bucura de toate serviciile din această clădire (piscină, sala de forță). Camerele sunt dotate cu toate utilitățile respectând cerințele din zona HoReCa”, explică reprezentanții liderului de proiect.
Noul campus va include două amfiteatre cu 120 de locuri fiecare, zece săli de seminar, patru săli de conferințe, un muzeu antropologic și un centru multicultural. Mai mult, vor fi 50 de camere de cazare, o zonă de luat masa cu 150 de locuri, terase, o piscină interioară și o zonă interioară de gimnastică. În plus, campusul va include cinci terenuri de sport exterioare echipate cu sisteme de iluminat nocturn, subliniind angajamentul STRABAG pentru o dezvoltare completă.
De asemenea, proiectul este unul care respecta cerințele NZeB din punct de vedere al consumului de energie. Acest lucru este posibil prin montajul unor pompe de căldura aer – apă, a panourilor fotovoltaice și folosirea unui sistem termoizolant din vata minerală, menționează specialiștii STRABAG. Potrivit lor, momentan se lucrează la execuția stâlpilor de la parterul corpului multietajat, la execuția stâlpilor aferenți amfiteatrului exterior și la fundațiile clădirii cu destinație sală de sport.
Ultimele lucrări care vor fi executate vor fi cele de amenajare a terenurilor de sport exterioare, a aleilor, spațiilor verzi, trotuarelor și parcărilor. Vor fi utilizate tipuri de materiale de construcții precum: cărămidă, panouri de fibrociment, panouri de aluminiu tip „bond”, tâmplărie de aluminiu, acoperiș verde etc, explică reprezentanții constructorului.
Valoarea lucrărilor ce revin STRABAG se ridică la 24 de milioane de euro.
Timișoara, renumită pentru istoria și arhitectura sa bogată, este un centru educațional cheie în România. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” se află în fruntea educației medicale în regiune. Această investiție este cea mai mare de la înființarea Universității în 1945.
„La STRABAG, suntem onorați să contribuim la pregătirea academică a viitorilor profesioniști medicali din România. Prin acest proiect, ne propunem să combinăm tehnologia modernă cu educația de calitate, creând un mediu care favorizează învățarea și inovația pentru generația următoare”, conchid reprezentanții liderului de proiect.
• Proiectul constă în proiectarea și construirea unei clădiri pentru scopuri educaționale și cazare (P + 4E) cu două amfiteatre cu 120 de locuri fiecare, 10 săli de seminar, 4 săli de conferințe, muzeu antropologic, centru multicultural, birouri pentru profesori, 50 de camere de cazare, zonă de luat masa cu 150 de locuri, terase, piscină interioară, zonă de gimnastică interioară și camere tehnice.
• 5 terenuri sportive exterioare cu instalație nocturnă
• Zone verzi exterioare și parcare 2.117 mp
• Suprafață totală construită: 18.770 mp