Tokenul ETHETF a crescut cu aproape 30% pe fondul veștilor despre arderea monedelor (P)

Ion Dobreanu - mar, 12 dec. 2023, 18:56
Tokenul ETHETF a crescut cu aproape 30% pe fondul veștilor despre arderea monedelor (P)

Dezvoltatorii jetonului ETHETF, legați conceptual de aprobarea Ethereum ETF, au decis să lichideze aproximativ 21% din active. Ei au trimis imediat cel puțin 1.000.000 de jetoane pentru a fi arse pe fondul unei tendințe în creștere.

Jetonul ETHETF a început apoi să augmenteze costul pe platformele de tranzacționare descentralizate și să atragă din ce în ce mai multă atenție din partea investitorilor. În general, potrivit surselor, această etapă de distrugere ar trebui să fie ultima ca parte a unei inițiative generale de reducere a numărului de monede. După aceasta, oferta totală ar trebui să scadă cu 21% sau 21 de milioane de jetoane.

Investitorii susțin că volumul de monede distruse până la ora actuală este în medie de 14.000.000. Alte 6.000.000 au fost arse din cauza taxei de cumpărare, care ajunsese deja la pragul de 2%. În urma acestor acțiuni active, cantitatea de monede a scăzut cu aproximativ 20%.

Scopul distrugerii unui anumit număr de monede este de a reduce oferta totală de jetoane și, ca urmare, creșterea cererii pe fundalul unei penurii create artificial.

Cumpără Ethereum ETF

Totuși, cum ajunge să funcționeze mecanismul?

Tokenurile care urmează să fie arse sunt trimise la adresa zero pe blockchain. Acestea lucrează doar în modul de acceptare a monedelor și astfel împiedică retragerea și utilizarea ulterioară a acestora. Se pare că folosind o adresă zero, dezvoltatorii pur și simplu retrag jetoanele din circulația activă.

Întregul proces are un efect deflaționist asupra tokenomiei unui singur proiect, deoarece reducerea ofertei atrage după sine creșterea accentuată a prețurilor.

 

Examinarea prețului ETHETF: merită sau nu așteptarea unui raliu de recuperare?

Cu toate acestea, după o creștere rapidă a prețului la momentul lansării, moneda s-a confruntat cu o retragere locală. În prezent, un token ETHETF poate fi cumpărat pentru 0,01073 USD, conform CoinMarketCap. În ultimele 24 de ore, prețul activului a crescut estimativ cu 3%.

În același timp, un impuls ascendent a putut fi observat săptămâna trecută, în cadrul căruia jetonul a depășit nivelul de suport de 0,008 USD și în cele din urmă a crescut prețul cu 27%.

Acesta este un fapt îmbucurător, chiar dacă activul a revenit anterior cu 48% de la maximul său istoric de 0,015 USD. Actualmente, ETHETF se află în zona așa-numitului „fanion bullish”, iar analiștii prevăd că în viitorul apropiat va începe o mișcare ascendentă serioasă.

Acest lucru este observabil în special pe fundalul modului în care numărul deținătorilor de monede crește. Într-un foarte puțin timp, a crescut cu aproximativ 50% și a ajuns la 759, ceea ce indică încrederea pieței în noul proiect.

În ciuda unei creșteri atât de masive a proprietarilor de ETHETF, valoarea pe piață a monedei rămâne destul de scăzută, doar 818,5 mii de dolari.

Statisticile arată că monedele meme de acest fel ating un nivel de capitalizare pe piață de 5 milioane USD pe schimburile descentralizate. Din aceasta concluzionăm că ETHETF poate avea o oportunitate de creștere de cel puțin șase ori în viitor.

Se dovedește că în prezent ETHETF este cotată foarte bine, întrucât orice eveniment major de pe piață legat de Ethereum ETF creeaza fluxuri mari de venit.

Mai mult decât atât, recent a fost raportat că echipa de dezvoltare a decis să blocheze o sumă în valoare de 500 de mii de dolari pentru a asigura dezvoltarea proiectului.

Organizația Fidelity participă la deschiderea unui Ethereum-ETF: va fi oare afectată valoarea criptomonedei

Un alt catalizator al costului $ETHETF ar putea fi Fidelity, care a decis la fel ca și alte companii să-și deschidă propriul fond spot pentru Ethereum.

Se relatează că fondul organizației va fi listat la o bursă deținută de Cboe Global Markets. Chiar și așa, există și alte știri care au interesat cel mai mult comunitatea criptomonedei. Astfel, Fidelity dorește să acționeze ca propriul custode (adică, un agent financiar care stochează valori mobiliare).

Între timp, un raport de la CryptoQuant afirmă că cota Ethereum în marile instituții financiare a crescut brusc în noiembrie anul acesta, iar șansele ca un ETF Ethereum să fie aprobat par destul de realiste. În plus, ETH a devenit unul dintre cele mai populare active digitale în rândul investitorilor datorită ofertelor profitabile de fonduri.

Specialiștii consideră că acum este momentul oportun pentru a investi în ETHETF. Cu precădere, datorită aplicării programului Fidelity și a organizațiilor care lucrează pentru a strânge fonduri.

Cumpără Ethereum ETF

Te-ar mai putea interesa și
Apa Nova dă asigurări că echipele sale sunt pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă în București
Apa Nova dă asigurări că echipele sale sunt pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă în București
Compania Apa Nova a anunțat astăzi că, având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie pentru zilele următoare, care vizează și......
Comisia Europeană modifică regulile pentru licitații privind acordarea de subvenții producătorilor de hidrogen, din dorința de a limita implicarea Chinei
Comisia Europeană modifică regulile pentru licitații privind acordarea de subvenții producătorilor de hidrogen, din ...
Comisia Europeană a anunţat vineri că a modificat termenii după care se vor derula licitaţiile pentru acordarea de subvenţii ...
DHL Express România și-a deschis sediul operațional din Sibiu
DHL Express România și-a deschis sediul operațional din Sibiu
Compania DHL Express România anunță că a inaugurat sediul operațional din județul Sibiu, situat în incinta CT Park ...
România va înregistra cea mai slabă recoltă de floarea soarelui din ultimii 15 ani – firma de consultanță Strategie Grains
România va înregistra cea mai slabă recoltă de floarea soarelui din ultimii 15 ani – firma de consultanță Strategie ...
Analiştii firmei de consultanţă Strategie Grains şi-au redus estimările referitoare la recolta Uniunii Europene de seminţe ...