ZF – Cea mai surprinzătoare tranzacţie de închiriere a anului: Şeful eMag preia Pavilionul H ca să facă cea mai mare berărie din estul Europei. Iulian Stanciu (eMag) împreună cu alţi doi antreprenori români vor să investească 2,5 milioane de euro în Pavilionul H, celebrul centru comercial din Parcul Herăstrău deţinut de Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte, pentru a face o berărie. Unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, Iulian Stanciu, care este directorul general şi unul dintre acţionarii eMag, împreună cu Vlad Dumitru şi Ioana Iancu au închiriat clădirea Pavilionului H din parcul Herăstrău pentru a deschide „cea mai mare berărie din estul Europei“, cu 1.500-2.000 de locuri.
Capital: Cea mai mare bancă din Germania, printre finanțatorii autostrăzii Comarnic-Brașov. Cea mai mare bancă din Germania, printre finanțatorii autostrăzii Comarnic-Brașov. Reprezentanţii consorțiului VISTRADA Nord, compus din companiile Vinci (Franța), Strabag (Austria) și Aktor (Grecia), vor fi prezenți astăzi la Palatul Victoria, unde se vor întâlni cu premierul Victor Ponta, ministrul delegat pentru marile proiecte, Dan Șova, și directorul general al CNADNR, Narcis Neaga. Surse oficiale din cadrul DPIIS au declarat pentru capital.ro că cele trei companii au găsit deja finanțare pentru construcția tronsonului de autostradă. “Pe lângă BEI, BERD și Banca Mondială, care au oferit și vor oferi asistență constructorilor, cele trei companii au adus deja documente oficiale cu scrisori de finanțare din partea a patru mari bănci”, ne-au declarat sursele. Potrivit acestora, printre cele patru mari bănci se regăsesc Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germani, cu active de aproximativ 2.000 miliarde de euro, și Erste Bank, acționarul majoritar al BCR.
Capital: Fondatorul unei mari bănci din România a luat o ţeapă imobiliară. Iosif Pop, fondatorul şi creierul Băncii Transilvania, a fost păgubit de o familie de clujeni într-o schemă imobiliară clasică. Pop le-a împrumutat bani pentru un proiect imobiliar prin intermediul Imocredit, una din societăţile din grupul său Imofinance, iar investitorii au intrat în faliment la finalul anului trecut.
ZF: Avem cele mai mici investiţii în elevi din Europa: Statul român cheltuie, de la clasele I-IV până la liceu, câte 500 de euro pe an cu un elev. În Polonia finanţarea este de două ori mai mare, iar în Norvegia de cinci ori. Fiecare elev român beneficiază de o finanţare de aproximativ 500 de euro pe an din partea statului, acesta fiind costul standard (aferent unui elev din învăţământul gimnazial din mediul urban, care urmează filiera teoretică) pe care România îl suportă pentru a-şi pregăti generaţiile viitoare de angajaţi sau antreprenori.
EVZ: CE SPUNE GRUIA STOICA despre procesul de cumpărare a „CFR-ului” croat. „Privatizarea din Croaţia nu s-a încheiat, nici măcar nu a ajuns la faza depunerii garanţiilor”, este titlul unui comunicat trimis presei de grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica. În comunicat Grampet Group infirmă informaţiile apărute în mass-media româneşti şi croate, potrivit cărora procesul de privatizare a HZ Cargo Croaţia ar fi încetat pentru că GRAMPET Group nu ar fi depus garanţiile financiare necesare.