Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB si Pizzarotti au avut cele mai mari progrese în noiembrie

Luna noiembrie a fost marcată de progrese notabile pe marile șantiere de infrastructură rutieră, la care se adaugă chiar și o inaugurare, respectiv primii 10 kilometri din Autostrada Bucureștiului, construiți de UMB. Constructorii care au avansat cel mai mult sunt Strabag, UMB și Pizzarotti, pe loturi din A3, DEx12 și A7.
Anemona Andone - joi, 28 dec. 2023, 22:03
Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB si Pizzarotti au avut cele mai mari progrese în noiembrie

Clasamentul constructorilor de autostrăzi este dominat a cincea lună la rând de Strabag, care a încheiat anul cu promisiunea îndeplinită de a finaliza lucrările la lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania. Cei 15,7 kilometri din A3 au fost dați în trafic luna aceasta, cu opt luni mai devreme, după un progres de aproape 20 puncte procentuale al asocierii Strabag – Geiger.

Clasamentul continuă cu UMB care a avansat cu 11 puncte procentuale pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Și în acest caz, avem de-a face cu o promisiune îndeplinită, 31,75 de kilometri fiind adăugați rețelei naționale de șosele de mare viteză.

UMB a raportat un avans de 10 puncte procentuale și pe un șantier din Autostrada Moldovei (A7), după trei luni. Mai exact, pe lotul Focșani – Domnești Târg, constructorul român a ajuns luna trecută la un stadiu fizic de 16%.

Tot pe A7, italienii de la Pizzarotti au înregistrat un avans de 6 puncte procentuale pe lotul Dumbrava – Mizil. Ajuns la un grad de execuție de 40%, primul lot din A7 Ploiești – Buzău este cel mai avansat din întreaga A7.

Și vecinii lor de pe lotul 2, Mizil – Pietroasele, au raportat un progres de 5,8 puncte procentuale. Astfel, asocierea româno – bulgară Coni – Trace a ajuns la un stadiu al lucrărilor de peste 35%.

Strabag revine cu un avans de 4,45 puncte procentuale pe drumul expres ce va conecta Oradea la Autostrada Transilvania (A3). Aici, lucrările se apropie de pragul de 90%.

Progres de peste 4 puncte procentuale au raportat și italienii de la WeBuild, care au ajuns pe secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș (A1) la un stadiu de aproape 60%.

Cu 4 puncte procentuale a avansat și UMB pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), realizat în proporție de 42%.

Pe următoarea poziție se situează austriecii de la Porr, cu un progres de 3,34 puncte procentuale pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș (A1). Lucrările la tronsonul cu primul tunel veritabil de autostradă din România au ajuns la peste 15%.

UMB revine cu două șantiere din A7, unde avansează constant, cu peste 2 puncte procentuale. Este vorba de loturile Buzău – Vadu Pașii și Vadu Pașii – Râmnicu Sărat, unde lucrările sunt realizate în proporție de o pătrime.

Progres de peste 2 puncte procentuale au avut și turcii de la Alarko, pe lotul 2 Vidra – Bragadiru din Autostrada Bucureștiului (A0). Cei 10 kilometri cuprinși între Jilava și Bragadiru sunt programați pentru deschidere pe 30 decembrie.

Pe restul șantierelor au fost progrese mai mici de 2 puncte procentuale, fie nu au fost raportate cifre noi. De menționat este intrarea turcilor de la Ozaltin în clasament, cu un prim avans de 1,05 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12).

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 la 7,2 miliarde de euro
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 ...
În 2023, veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat la 7,2 miliarde de euro, adică 4% din veniturile totale ale UE, dar această resursă proprie a UE s-a......
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan anunță că lansează în România noul brand global de mobilitate, Ayvens, care unește cele ...
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
102.142 de lei/MWh. Acesta a fost prețul din piața de echilibrare de energie electrică de la București, de azi, 16 septembrie, ...
Guvernul grec estimează că veniturile aduse de turism în 2024 ar putea ajunge la 22 de miliarde de euro
Guvernul grec estimează că veniturile aduse de turism în 2024 ar putea ajunge la 22 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să atingă anul acesta nivelul record de 22 de miliarde de euro (24,48 de miliarde ...