Cel mai mare administrator de active din țările baltice cumpără 1.400 de hectare de pădure în România

Fondul INVL Sustainable Timberland & Farmland Fund II, un fond care a acumulat 94 de milioane de euro de la investitori și gestionează peste 20.800 ha de păduri și terenuri în Europa, a finalizat o tranzacție pentru achiziționarea a aproape 1.400 de hectare de pădure în România. În prezent, suprafața de pădure pe care fondul o administrează în România totalizează puțin peste 1.440 ha.
Alina Stanciu - mar, 16 ian. 2024, 13:14
Cel mai mare administrator de active din țările baltice cumpără 1.400 de hectare de pădure în România

Fondul INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II, lansat în 2020 și al cărui portofoliu de investiții este administrat de INVL Asset Management, cel mai important administrator de active alternative din țările baltice, își extinde aria geografică în afara Lituaniei și Letoniei prin achiziția unei suprafețe de 1400 de ha de pădure în România și ajunge la un total de peste 1.440 de ha, potrivit unui comunicat al findului.

„Suntem în permanență în căutare de noi achiziții în țări cu un mediu de reglementare stabil și un randament atractiv al investițiilor”, spune Martynas Samulionis, managing partner al INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II.

Potrivit acestuia, piața românească este una dintre cele cu o creștere  rapidă în Uniunea Europeană (UE) și are o industrie a lemnului dezvoltată și o infrastructură în care se nvestește.

„O dovadă în plus a progresului României este faptul că, în martie 2024, țara va adera parțial la Spațiul Schengen”, crede managerul.

Pădurile din România prezintă un grad ridicat de maturitate, cu un volum mediu de aproximativ 340 de metri cubi de lemn la hectar. Pădurile țării sunt dominate de specii de arbori valoroși, cum ar fi fagul, molidul, bradul și stejarul. „Vom gestiona pădurile din România, așa cum o facem și în alte țări, în conformitate cu legile locale, cele mai bune practici și standardele înalte de sustenabilitate”, menționează partenerul manager al INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II.

Conform strategiei sale, INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II investește în păduri și terenuri agricole dezvoltate în mod durabil în țările din Europa Centrală și de Est care oferă randamente atractive și un mediu de reglementare stabil.

Fondul INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II, lansat în 2020, este administrat de Apex Group, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de fonduri din Europa. Fondul a fost înființat și funcționează în conformitate cu legile Marelui Ducat al Luxemburgului și investește în țări individuale în conformitate cu restricțiile de reglementare stabilite de aceste țări. Până în prezent, INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II a strâns 94 de milioane de euro de la investitori și gestionează peste 20.800 ha de păduri și terenuri. Fondul are un plafon maxim de 200 de milioane EUR.

INVL Asset Management este cel mai important administrator de active alternative din țările baltice și face parte din grupul Invalda INVL, cu o experiență de peste 30 de ani. Grupul gestionează active în valoare de peste 1 miliard de euro în mai multe clase de active, inclusiv capital privat, păduri și terenuri agricole, energie regenerabilă, proprietăți imobiliare, precum și datorii private.

Citește și

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană modifică regulile pentru licitații privind acordarea de subvenții producătorilor de hidrogen, din dorința de a limita implicarea Chinei
Comisia Europeană modifică regulile pentru licitații privind acordarea de subvenții producătorilor de hidrogen, din ...
Comisia Europeană a anunţat vineri că a modificat termenii după care se vor derula licitaţiile pentru acordarea de subvenţii pentru hidrogen, în ideea de a limita dependenţa blocului......
DHL Express România și-a deschis sediul operațional din Sibiu
DHL Express România și-a deschis sediul operațional din Sibiu
Compania DHL Express România anunță că a inaugurat sediul operațional din județul Sibiu, situat în incinta CT Park ...
România va înregistra cea mai slabă recoltă de floarea soarelui din ultimii 15 ani – firma de consultanță Strategie Grains
România va înregistra cea mai slabă recoltă de floarea soarelui din ultimii 15 ani – firma de consultanță Strategie ...
Analiştii firmei de consultanţă Strategie Grains şi-au redus estimările referitoare la recolta Uniunii Europene de seminţe ...
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Guvernul britanic a anunţat vineri naţionalizarea unei uzine strategice producătoare de semiconductori care este esenţială ...