Astfel, veniturile anuale din software şi subscrieri cloud (exprimate non-IFRS – Standarde Internaţionale de Raportare Financiară, n.r.) au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, ajungând la 5,28 miliarde de euro, în timp ce veniturile din software şi servicii software conexe (non-IFRS), au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, depăşind nivelul de 14 miliarde de euro.
În ceea ce priveşte profitul operaţional (non-IFRS) la curs valutar constant, acesta s-a situat la peste 5,5 miliarde de euro, în creştere cu peste 13%, faţă de nivelul din 2012.
Potrivit sursei citate, veniturile obţinute din SAP HANA – platforma pentru aplicaţii de business în timp real, au ajuns la valoarea de 664 milioane de euro. Compania are, în prezent, peste 3.000 de clienţi pentru platforma HANA.
În 2014, SAP estimează că venitul din subscrieri cloud şi servicii de suport, exprimat la standarde non-IFRS şi calculat la un curs valutar constant, va atinge un nivel cuprins între 950 milioane de euro şi un miliard de euro.
De asemenea, compania estimează o creştere cu 6-8% a venitului din software şi servicii software conexe, exprimat la standarde non-IFRS şi calculat la un curs valutar constant, iar profitul operaţional al companiei au urma să se încadreze în intervalul 5,8 – 6 miliarde de euro.
SAP este lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri. Aplicaţiile şi serviciile companiei ajută peste 248.500 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.
Cu sediul central în Walldorf, Germania, şi sedii în peste 130 de ţări, SAP AG este liderul mondial în soluţii software şi tehnologie pentru afaceri.
Compania are subsidiară şi în România, înfiinţată în 2002, activitatea fiind concentrată pe vânzări şi marketing, precum şi pe dezvoltarea locală de soluţii.