Divizia de vehicule comerciale a Ford a prezentat Transit Connect

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a grupului american, a prezentat fratele mai mare al modelului Courier produs la Craiova. Ford Transit Connect va avea un sistem de propulsie Plug-in Hybrid (PHEV).
Robert Stan - mar, 30 ian. 2024, 11:43
Divizia de vehicule comerciale a Ford a prezentat Transit Connect

Prezentat sub emabrgo cu ocazia testului internațional al modelului Transit Courier asamblat la Craiova, noul Ford Transit Connect a fost anunțat astăzi în premieră mondială.

Fost prim produs al uzinei din Craiova atunci când Ford a preluat fosta fabrică Daewoo, Fosr Transit Connect se prezintă astăzi într-o nouă versiune, mult mai modernă, care include un sistem de propulsie Plug-in Hybrid (PHEV).

Ford Pro a dezvăluit astăzi noul furgon compact Transit Connect, completând actuala generație de vehicule comerciale pentru Europa. Sistemele de propulsie avansate includ pentru prima dată o versiune Plug-in Hybrid pentru Transit Connect, care oferă clienților o autonomie electrică generoasă de 110 km, precum și posibilitatea de a se încărca atât de la sisteme AC cât și DC.

Conform oficialilor Ford Pro, clienții beneficiază de o capacitate de încărcare îmbunătățită, cu un volum de până la 3,7 mc, precum și de un nou concept transformator de scaune pentru modelele Kombi. Caracteristicile includ un nou sistem inteligent de tracțiune integrală, un instrumentar de bord digital cu conectivitate avansată și cea mai largă suită de sisteme active de asistență pentru șofer oferită vreodată în dotarea Transit Connect.

„În ultimii doi ani, am electrificat familia Transit pentru a ajuta fiecare tip de client să-și accelereze productivitatea și să-și electrifice afacerea. Noul nostru Transit Connect este un nou pas în această misiune.Noile versiuni PHEV și cu tracțiune integrală ale Transit Connect, interiorul high-tech și suportul de la Ford Pro împachetează un aspect riguros într-o caroserie elegantă și compactă”, a declarat Hans Schep, directorul general al Ford Pro în Europa.

Fiind cea de-a treia generație a popularei autoutilitare compacte Ford Transit Connect, noul model face parte din cea mai puternică gamă de autoutilitare compacte Ford Pro, împreună cu noul Transit Courier și viitorul E-Transit Courier.

Transit Connect intră în producție în primăvara anului 2024, livrările inițiale ale versiunii diesel fiind programate pentru vara acestui an ca parte a unui plan de lansare în etape. Transit Connect PHEV se va alătura gamei înainte de sfârșitul anului, modelele cu tracțiune integrală și Kombi completând gama la începutul lui 2025.

Transit Connect PHEV este ultima piesă a Ford Pro care electrifică familia Transit în Europa, după introducerea liderului de segment E-Transit, urmat de E-Transit Custom – prima versiune electrică a celei mai bine vândute furgonete de o tonă din Europa – și E-Transit Courier.

Gama nouă de sisteme de propulsie pentru Transit Connect este reprezentată la vârf de primul PHEV al modelului. Sistemul cuplează un motor pe benzină EcoBoost de 1.5 litri la o baterie de înaltă tensiune și un motor electric pentru a furniza o putere combinată de 150 CP și un cuplu de 350 Nm, disponibili prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și șase trepte. Sarcina utilă maximă este de 770 kg, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 kg.

Transit Connect PHEV are o autonomie electrică de până la 110 km și, în modul EV, poate oferi un cuplu de până la 330 Nm pentru transportul de încărcături urbane. Utilizatorii pot încărca bateria la o stație rapidă DC de 50 kW sau folosind încărcătorul AC de 11 kW.

Ca alternativă la noul sistem de propulsie PHEV, clienții pot alege și un motor turbodiesel EcoBlue de 2.0 litri, în două versiuni de putere. Noul sistem de tracțiune integrală este oferit cu motorul de 122 CP și o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Clienții pot opta, de asemenea, pentru același motor cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte, care oferă schimbări de treaptă rapide și line, fără pierderi de cuplu. Varianta de 102 CP este echipată cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte și este disponibilă doar cu tracțiune față. Ford Pro se așteaptă la o eficiență extrem de competitivă a consumului de combustibil, de până la 4,8 l/100 km.

Disponibilitatea tracțiunii integrale inteligente pe noul Transit Connect va spori atractivitatea pentru clienții din regiunile nordice și alpine în special, oferind tracțiune sporită și încredere în condiții meteorologice dificile.

Trei moduri de condus ajută la optimizarea consumului de energie: EV Now – pentru conducerea folosind doar motorul electric, EV Auto – care ajustează funcționarea motoarelor electric și pe benzină pentru a se potrivi cel mai bine condițiilor de conducere și EV Later – pentru a economisi energia electrică pentru mai târziu(util pentru autostrăzi înainte de a ajunge într-un oraș)

Liniile de echipare sunt Trend – disponibil pe modelele van și Kombi, destinat clienților de flote, Limited – autoutilitară premium cu jante din aliaj de 17 inchi, și Activ – un Kombi robust, cu desing inspirat de la SUV-uri, faruri cu tehnologie LED și șine de plafon.

Transit Connect este conceput pentru a satisface o gamă largă de cerințe ale clienților de autoutilitare compacte, astfel încât Ford Pro oferă modelul cu opțiuni de ampatament scurt sau lung, în caroserii cu două locuri (Van) sau cu cinci locuri (Kombi).

Noul design al zonei de încărcare a furgonului oferă un volum de încărcare crescut de 3,1 mc sau 3,7 mc, în funcție de ampatamentul ales. Sarcina utilă maximă este de 820 kg, iar capacitatea competitivă de remorcare este de 1.500 kg, astfel încât le permite clienților să tracteze o gamă largă de echipamente pentru a-și susține afacerea.

Ford Transit Connect Kombi introduce un nou concept revoluționar de scaune flexibile, care permite clienților să-și schimbe rapid și ușor vehiculul de la o autoutilitară confortabilă cu cinci locuri la o autoutilitara de lucru capabilă. Bancheta din spate se pliază cu ușurință spre înainte și în sus în câteva secunde pentru a crește volumul de încărcare la 2,5 mc (L1) sau 3,1 mc(L2), modelele L2 având spațiu pentru doi europaleți. În poziția rabatată, scaunele din spate formează un perete etanș de protecție pe toată înălțimea și asigură ocupanților scaunelor din față o experiență de conducere rafinată.

Un panou de instrumente de bord digitale de 10 inchi este standard pentru întreaga gamă, cu un afișaj principal configurabil, flancat de informații secundare despre vehicul. Acest lucru este completat cu un ecran tactil central, cu navigație în timp real disponibilă pentru a crea un cockpit digital elegant și productiv.

Șoferii care folosesc un telefon de serviciu pentru navigație sau pentru a contacta clienții beneficiază de Apple Carplay și Android Auto wireless, cu încărcare wireless a dispozitivelor pe seriile Limited și Active. Încărcarea în timpul deplasării a echipamentelor mai mari, cum ar fi laptopurile sau uneltele, este, de asemenea, facilă, deoarece porturile USB-C din cabină oferă o putere de până la 45 de wați.

Sistemele standard de asistență pentru șofer includ Pre-Collision Assist cu Auto Emergency Braking și Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist și Intersection Assist pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea coliziunilor cu alți participanți la trafic.

O cameră video pentru marșarier și un sistem de informare a unghiului mort cu Cross-Traffic Alert sunt standard pe modelele cu echipările de top. La fel ca la noul Transit Custom, Exit Warning poate ajuta la prevenirea incidentelor cu alți participanți la trafic.

Alte tehnologii opționale includ Pro Trailer Backup Assist pentru a ajuta șoferii să manevreze o remorcă. Sistemul utilizează senzori și o cameră video pentru marșarier pentru a ajuta șoferul să ghideze intuitiv remorca cu un buton de control și un afișaj digital, mai degrabă decât cu volanul.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...