TAW Energy, unul din liderii pieței de energie regenerabilă din România, se extinde la nivel internațional

Ion Dobreanu - vin, 02 feb. 2024, 13:57
TAW Energy, unul din liderii pieței de energie regenerabilă din România, se extinde la nivel internațional

TAW Energy, o companie cu un fundament solid în industria energiei verzi, este pe cale să își extindă prezența pe scena internațională, pregătind deschiderea de birouri strategice în Europa și Orientul Mijlociu. Această expansiune reflectă nu doar creșterea companiei, ci și o viziune progresistă în promovarea energiei sustenabile.

Extindere la nivel internațional

TAW Energy își propune să depășească frontierele naționale, angajându-se într-un proces de expansiune remarcabil. Anul 2024 marchează începutul unui nou capitol pentru companie, cu planuri de deschidere a unor puncte de lucru în Germania, Republica Moldova, Bulgaria, Olanda și Emiratele Arabe Unite. Acest pas strategic este dictat de o analiză atentă a cererii și potențialului piețelor respective în domeniul energiei regenerabile.

„2024 este anul în care TAW Energy va începe operațiunile în piețe internaționale importante, această inițiativă reprezentând un pas esențial în dorința noastră de a influența industria energiei verzi. În prezent, suntem în plin proces de achiziție a birourilor din regiunea Orientului Mijlociu. Ne-am propus ca, până la sfârșitul lunii februarie, să avem aceste locații complet funcționale. Scopul nostru este de a stabili parteneriate de lungă durată în fiecare dintre aceste piețe, aducând astfel tehnologii verzi acolo unde sunt necesare”, spune Adrian Șerban, manager general la TAW Energy.

Lansarea unui podcast despre energie verde

Complementar planurilor de expansiune internațională, TAW Energy își propune să lanseze un podcast săptămânal axat pe tematica energiei regenerabile. Acest nou canal de comunicare are ca scop creșterea conștientizării și educației în legătură cu tehnologiile ecologice și beneficiile acestora, într-un format accesibil și menit să cultive o comunitate informată și implicată.

Alexia Briotă, specialist marketing la TAW Energy, subliniază importanța acestei inițiative: „Prin lansarea acestui podcast, dorim să oferim o platformă de dialog și cunoaștere, unde experți și entuziaști ai energiei verzi pot împărtăși idei, tendințe și inovații. Vom aborda teme variate, de la avantajele panourilor fotovoltaice și pompelor de căldură până la politicile și reglementările din industrie.”

Programe de finanțare

TAW Energy demonstrează un angajament profund față de promovarea sustenabilității prin implicarea activă în diverse programe de finanțare naționale și europene. Aceste inițiative vizează să faciliteze accesul la tehnologii ecologice, precum panourile fotovoltaice, pompele de căldură, stațiile electrice auto și turbinele eoliene, oferind astfel un impuls semnificativ în direcția unei tranziții energetice verzi.

Compania participă activ în programul “Casa Verde Fotovoltaice 2023”, unul dintre cele mai proeminente programe de finanțare în domeniu, ce își propune să aducă energia solară la scară largă în gospodăriile din întreaga țară, constituind un pas esențial în reducerea amprentei de carbon și creșterea independenței energetice.

„Ne onorează să fim parte din Programul Casa Verde Fotovoltaice și să contribuim la schimbarea peisajului energetic românesc. Ne demonstrăm, astfel, nu doar expertiza tehnică, dar și angajamentul față de un viitor mai curat și sustenabil”, a declarat Adrian Șerban, manager general la TAW Energy.

TAW Energy este în deplină capacitate să demareze procesul de instalare pentru toți clienții care au optat pentru serviciile sale ca firmă instalatoare. Cu o planificare eficientă, compania a reușit să organizeze aceste operațiuni chiar și în perioadele de suspendare temporară a programului. Angajamentul TAW este acela de a completa instalarea sistemelor fotovoltaice pentru participanții la programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 într-un interval de timp de 5 luni și 2 săptămâni.

Dragoș Luca, chief officer la TAW Energy, evidențiază angajamentul lor pentru transparență și accesibilitate: “Clienții ne-au ales datorită transparenței pe care am manifestat-o de-a lungul timpului și datorită faptului că oferim cele mai corecte și competitive prețuri din piață. Scopul nostru este de a aduce energia verde în casele tuturor românilor, astfel că întreaga noastră echipă este încântată să constate cum acest obiectiv devine treptat realitate.”

TAW Energy anunță, de asemenea, că este în curs de pregătire pentru a participa și în cadrul altor programe de finanțare ce vor fi lansate în acest an, printre acestea numărându-se: Electric Up Ediția a II-a, REPower EU, Casa Verde Fotovoltaice 2024, Programul Regional Sud Muntenia, Investiții IMM – investiții cu impact major în economie, Start-Up Nation, fonduri nerambursabile pentru parcuri fotovoltaice, precum și alte programe europene de amploare, care prevăd alocarea de resurse financiare pentru investiții în tehnologii ecologice.

Realizări și perspective

Reporter: Cum a evoluat TAW Energy în 2023?

Dragoș Luca, chief officer la TAW Energy, a dezvăluit într-un interviu: „Anul 2023 a fost un an cu adevărat remarcabil pentru TAW Energy, înregistrând o cifră de afaceri de câteva milioane de euro. Am înregistrat o creștere semnificativă față de anul anterior, cu rezultate financiare excepționale. Această performanță a fost în mare parte rezultatul extinderii noastre în numeroase județe din România, acolo unde cererea pentru panouri fotovoltaice a crescut constant. Am înființat 4 depozite strategice în regiuni cheie din țară și am deschis 9 puncte de lucru în orașele Brașov, București, Călărași, Sibiu, Galați, Constanța, Giurgiu, Timișoara și Suceava.”

Reporter: Având în vedere succesul din anul precedent, care sunt obiectivele pe care TAW Energy le-a stabilit pentru anul 2024?

Dragoș Luca a explicat: „În 2024, ne propunem să continuăm pe această traiectorie ascendentă și să explorăm oportunități la nivel internațional. Cu o echipă de peste 150 de angajați, am realizat cu ușurință că cea mai valoroasă resursă a companiei noastre sunt oamenii. Prin urmare, vom continua să recrutăm personal calificat și vom căuta constant noi membri pentru a se alătura echipei noastre în expansiune.”

Beneficiile panourilor fotovoltaice pentru gospodării și companii

Panourile fotovoltaice oferă beneficii semnificative pentru persoane fizice și juridice deopotrivă. Acestea includ reducerea semnificativă a costurilor cu energia electrică, protejarea mediului prin producerea de energie din surse regenerabile, o amortizare rapidă a investiției inițiale în aproximativ 5 ani, creșterea valorii proprietăților prin adăugarea de sisteme fotovoltaice, dar și asigurarea unei surse de energie stabilă în cazul întreruperilor de alimentare. De asemenea, panourile fotovoltaice contribuie la îndeplinirea obiectivelor de mediu prin promovarea energiei regenerabile.

Dacă luați în considerare investiția în sisteme fotovoltaice de ultimă generație și vă doriți să adoptați un mod de viață mai sustenabil, TAW Energy este alegerea optimă. Cu o prezență solidă pe piața energiei regenerabile și planuri ambițioase de extindere, compania continuă să ofere soluții durabile pentru producția de energie electrică, fiind în pas cu tendințele globale din domeniul energiei verzi.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul va împrumuta primăriile pentru a acoperi cheltuielile neeligibile din proiectele cu bani europeni
Guvernul va împrumuta primăriile pentru a acoperi cheltuielile neeligibile din proiectele cu bani europeni
Guvernul va susţine autorităţile locale cu împrumuturi pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile din proiectele cu bani europeni, a declarat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a precizat......
Grupul Mol crede că Europa nu poate renunța complet la țițeiul rusesc
Grupul Mol crede că Europa nu poate renunța complet la țițeiul rusesc
Grupul energetic Mol Nyrt consideră că ambiţia Europei de a renunţa complet la ţiţeiul rusesc în următorii ani este ...
Ce spun Ciolacu şi Tîlvar despre achiziţia de avioane F-35
Ce spun Ciolacu şi Tîlvar despre achiziţia de avioane F-35
Semnarea acordului cu SUA pentru achiziţia avioanelor F-35 reprezintă "încă un pas hotărât înainte" pentru România ...
Rusia a atacat cu o rachetă balistică intercontinentală „fabrici şi o infrastructură critică” în Dnipro, oraş în centrul Ucrainei
Rusia a atacat cu o rachetă balistică intercontinentală „fabrici şi o infrastructură critică” în Dnipro, ...
Forţele ruse au lansat, joi, între orele 5:00 şi 7:00, "împotriva fabricilor şi infrastructurii critice" din oraşul ...