“Pasiunea s-a transformat în afacere, iar decizia a venit natural. La fel cum unii au casă de vacanta, eu am acum „birou de vacanţă”, căci la munte chiar şi când munceşti, tot te simţi în vacanţă. Din punct de vedere al raţiunii business-ului, am observat că mulţi dintre românii care vin la munte îşi doresc să învete să schieze. Am reunit instructori de schi cu experienţă sub un brand pe care îl vom creşte – PINGU Ski – ceea ce va oferi şi mai multă încredere pe „piaţa” de specialitate, pe care muţi activează ca independenţi. Ca şi bani, am investit până acum o suma mică, în jur de 5000 de euro. Mai degraba este vorba de muncă, aici va fi o investiţie mai mare”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Dan Dumitrescu, CEO şi partener al magazinului Oktal.ro.
Potrivit acestuia, prima parte a sezonului a fost ratată din cauza lipsei zăpezii, dar acum turiştii revin la munte pentru schi. “Estimez în jur de 300 de cursanti până la finalul sezonului. Vom avea campanii de promovare pe termen-lung, căci dorim să îi determinăm pe cât mai mulţi să vină special la PINGU Ski şi să nu aleagă „un instructor” la întamplare.
Vrea să extindă business-ul în principalele staţiuni din România, dar şi în străinătate
“În ultimii 5 ani, românii au fost în top 3 nationalităţi care vizitează Austria în sezonul de iarnă, deci putem spune că românii sunt foarte atraşi de schi. Din păcate, staţiunile noastre fac faţă cu greu standardelor din ţări precum Austria, dar suntem pe drumul cel bun şi sper să existe progres care să ne ajute si pe noi, ca afacere”, a mai spus Dan Dumitrescu.
Tarifele încep de la 80 ron/ora, iar in luna decembrie clienţii Oktal, cinci cupluri, au caştigat câte un weekend la Sinaia (cazare+schi).
“Activăm în special pe pârtiile din Sinaia, dar putem merge, pe baza de programare, în toate staţiunile de pe Valea Prahovei, mai ales pentru grupuri şi programe de team-building. Avem un plan de extindere pentru toate staţiunile importante din România, chiar şi pentru unele staţiuni din străinatate foarte vizitate de români”, a mai spus acţionarul Oktal şi proprietarul şcolii de ski.
Potrivit lui Dan Dumitrescu, un curs de iniţiere standard presupune un minim de 10 ore (5 zile/2h/zi). “De cele mai multe ori cursul se personalizează în funcţie de fiecare turist. Unii doresc doar o experienţă scurta ori vor să-şi perfecţioneze stilul. Pentru companii, oferim programe de team-building, ajutând grupurile să îşi consolideze relaţiile şi oferindu-le o experienţă plină de distractie, care probabil se va transforma într-un hobby nou”, a mai spus acesta.
De ce să alegi schiul ca sport de iarnă
“Când stăpaneşti schiurile, te simţi mult mai liber, este o experienţă asemânătoare zborului, ţinand cont că ai un echipament totuşi mic, corpul tău este în legatură directă cu mediul, controlezi toate mişcările. Cei ce vor învăţa să schieze vor veni cu mai multă placere la munte şi vor descoperi ca natura este şi mai frumoasă decât li s-a părut până atunci. Vor petrece mai mult timp în aer liber, ceea ce este foarte sănătos. Probabil toate sporturile de iarnă sunt frumoase, schiul este însă accesibil în multe locuri, iar echipamentul se poate transporta uşor sau se poate închiria”, a mai declarat Dumitrescu.