Cu 94,6 de milioane de hectolitri, consumul de bere se află la cel mai redus nivel de la reunificare, în 1990, potrivit Destatis.
La rândul lor, europenii par să renunţe la berea germană, cu o scădere a exporturilor către Uniunea Europeană cu 8,6%, precizează agenţia franceză de presă.
La nivel global, exporturile de bere germană s-au diminuat cu 3,8% în 2013, în raport cu anul precedent, deşi Federaţia berarilor germani se felicită pentru succesul pe care-l cunoaşte berea germană în SUA sau China.
Profesioniştii din industrie nu-şi fac însă iluzii: tendinţa de scădere a consumului ar urma să continue ‘pe termen mediu şi lung’, în special din cauza ‘modificărilor consumului şi a îmbătrânirii demografice’, potrivit directorului general al federaţiei, Holger Eichele, citat într-un comunicat.
El a subliniat că, în cazul anului trecut, scăderea poate fi imputată unei ‘ierni lungi şi unei veri răcoroase’.
Cu toate acestea, au fost înregistrate semnale ‘pozitive’ în ceea ce priveşte consumul de băuturi care conţin amestecuri de bere şi suc sau cel al berii fără alcool, de exemplu, a mai afirmat Eichele.
Dezvoltarea unor soiuri de hamei parfumate pentru a da berii o notă de portocală, grapefruit sau piersică a fost, de asemenea, salutată de profesioniştii industriei.