Compania ucraineană SkyUp Airlines vrea să-și extindă prezența pe piața charterelor în România

SkyUp Airlines, parte din grupul ucrainean UP Family, vrea să-și extindă prezenta pe piața charterelor de la noi. Destinațiile spre care a zburat cel mai mult anul trecut au fost Egipt, Turcia și Grecia.
Andrada Ghira - Dum, 18 feb. 2024, 12:41
Compania ucraineană SkyUp Airlines vrea să-și extindă prezența pe piața charterelor în România

„Din România, am operat anul trecut 386 de zboruri ca furnizor ACMI (contract de leasing între două companii pentru furnizarea de avioane, echipaj, mentenanță și asigurare – nr.) și 514 zboruri charter pentru operatorii din turism”, a transmis compania la solicitarea Economica.net.

Zborurile au fost operate de pe 11 aeroporturi din România: Cluj-Napoca, Otopeni, Iași, Oradea, Timișoara, Suceava, Târgu-Mureș, Satu-Mare, Craiova, Bacău și Maramureș. Cele mai multe zboruri au fost operate de pe aeroporturile de la Otopeni, Cluj-Napoca și Iași.

Cele mai populare destinații spre care au zburat avioanele ucrainenilor din România au fost Egipt, Turcia și Grecia, destinații spre care agențiile de turism oferă pachete de vacanță cu curse charter. În total, SkyUp AIirlines a zburat din România către 20 de destinații anul trecut.

„În vara lui 2023, ch-aviation (un furnizor de informații specializate pentru companiile aeriene – nr.) a inclus SkyUp Airlines în lista celor mai mari 20 de furnizori de servicii ACMI din Europa. În ceea ce privește programul de zbor și aeroporturile, în calitate de furnizor ACMI, depindem pe deplin de contractul specific pe care îl avem cu operatorii aerieni cărora le oferim servicii. Cu toate acestea, ne-am bucura să ne extindem prezența pe piața din România”, ne-au mai transmis reprezentanții companiei.

SkyUp Airlines a zburat pentru Tunisair, FLyOne, HiSky, Wizz Air, Corendon, Tailwind și FlyEgypt.

Pe piața de la noi operatorul ucrainean lucrează cu trei companii aeriene și sunt deschiși la noi parteneriate.

„Credem că expertiza și reputația noastră europeană vor vorbi pentru noi și am fi bucuroși să punem la dispoziție flota noastră pentru transportatorii aerieni români și să operam zboruri charter pentru turoperatorii români”, mai spun reprezentanții companiei.

Peste 10.000 de zboruri în 2023

Compania a transportat anul trecut un total de 1,54 milioane de turiști, cu 24% mai mulți față de 2022. În plus, operatorul a operat cu 36% mai multe zboruri și a ajuns la un total 10.528 de zboruri, din care 556 de zboruri către și din România.

SkyUp Airlines are o flotă de șase avioane, iar subsidiara SkyUp Europe, înregistrată în Malta, are două avioane. Ambele companii zboară cu modele Boeing 737-800 și un model 737-700, potrivit datelor Planespotters.com.

Compania a fost fondată în 2017 de care Yuri și Tatyana Alba și este parte din grupul Sky UP! care a intrat pe piața de la noi în 2022.

Tour-operatorul Join UP! a fost înființat în anul 2010. În 12 ani, a devenit unul dintre cei mai mari jucători de pe piața turismului din Ucraina. Sediul central al companiei este situat în Kiev.

Te-ar mai putea interesa și
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
RAR, nevoit să oprească activitatea din întreaga țară din cauza unei probleme a sistemului informatic
Registrul Auto Român (RAR) a oprit ieri activitatea la toate sediile sale din țară din cauza unui „incident tehnic”. Și colaborarea cu stațiile ITP a fost afectată....
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii germani
Cancelarul german Olaf Scholz are probleme. SPD, partidul său, e cotat în sondaje cu 15%, sub jumătate față de conservatorii ...
Cancelarul german Olaf Scholz urma să candideze pentru un al doilea mandat la viitoarele alegeri anticipate, după ce popularul ...
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Analiza SWOT a industriei din România. Punctele tari și amenințările sectorului care asigură 20% din PIB
Un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea unei strategii naționale privind dezvoltarea industriei până în ...
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Simtel a intrat în Republica Moldova cu divizia de trading de energie electrică
Grupul antreprenorial românesc Simtel a intrat pe piața de energie electrică din Republica Moldova, cu deschiderea filialei ...