Potrivit CNAIR, în cadrul proiectului se realizează studii geotehnice:
– S-a mobilizat în teren un utilaj ce execută foraje cu adâncimea planificată de 25 de metri;
– S-au prelevat probe tulburate și netulburate;
– Urmează să fie mobilizat un al doilea utilaj pentru execuția forajelor.
Traseul Autostrăzii București – Craiova (A6) traversează județele Ilfov, Giurgiu și Teleorman.
În februarie 2023, CNAIR anunța demararea investigațiilor geotehnice pentru Autostrada București – Alexandria (77 km).
Pe 13 ianuarie 2023, Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR a avizat varianta finală de traseu a Autostrăzii București – Alexandria, a anunțat atunci Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
„Pe cei 77 de kilometri ai acestei autostrăzi vor fi construite 47 de pasaje și de viaducte”, a explicat Cristian Pistol.
Licitația pentru proiectarea și execuția drumului de mare viteză București – Alexandria va fi lansată imediat după finalizarea studiului de fezabilitate, estimată în prima parte a anului 2023, anunța în septembrie 2022 în județul Teleorman ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Pe 13 aprilie 2022, CNAIR a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate destinat drumului de mare viteză București – Alexandria. Asta după ce pe 7 ianuarie 2022, desemnase câștigătorul, respectiv asocierea DP CONSULT SA (Lider) – SC EXPLAN SRL (Asociat 1) – SCA TEAHA&FUZESI (Asociat 2).
Asocierea de proiectanți români care a semnat contractul la o valoare de 16,12 milioane de lei fără TVA trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în 14 luni, preciza șeful Transporturilor cu ocazia semnării contractului.
FOTO: Facebook CNAIR
CITEȘTE ȘI: