S-a lansat oficial Salt Bank, primul neobank 100% românesc. Banca digitală are deja 2.200 de clienți fondatori

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață. Salt Bank își propune să fie mai mult decât o bancă: o experiență 100% digitală, adaptată la nevoile contemporane ale utilizatorilor. Activă în mediul online de câteva zile, banca are deja 2200 de membri fondatori care beneficiază de o serie de avantaje și care în circa un an, la sfârșitului lunii martie 2025 și-ar putea transforma punctele obținute ca fondatori în bani, sau peste 3-4 ani după listarea băncii pe bursă, în acțiuni.
Gabriela Ţinteanu - joi, 04 apr. 2024, 14:18
S-a lansat oficial Salt Bank, primul neobank 100% românesc. Banca digitală are deja 2.200 de clienți fondatori

Consumatorii si-au arătat interesul pentru a deveni clienți Salt Bank încă de la lansarea programului de pre-înrolare. Sub sloganul „Utilizator ai mai fost, fondator sigur nu”, programul a avut un succes care confirmă apetitul românilor pentru o bancă 100% digitală: în mai puțin de trei săptămâni, peste 80.000 de persoane s-au înscris pe lista de așteptare pentru a deveni fondatori Salt.

Gabriela Nistor, CEO-ul Salt Bank, subliniază angajamentul băncii de a fi în pas cu tehnologia și nevoile clienților: „Prin lansarea Salt, nu doar că aducem pe piața din România primul neobank 100% românesc, dar propunem și o perspectivă unică care îmbină tehnologia și finanțele. Am construit Salt Bank cu responsabilitate și ambiție pe termen lung. Și chiar dacă nu suntem perfecți, suntem perfectibili. Iar pentru asta, vom testa cele mai bune solutii împreună cu clienții. Ne asumăm asta. E mai mult decât o promisiune. Salt. Banking, dar cum vrei tu.”

Nevoile clienților sunt în centrul procesului de dezvoltare al băncii, astfel luând naștere Comunitatea Fondatorilor Salt, ce numără deja 2.200 de utilizatori care au adus peste 5.000 de idei până în acest moment. Prin participarea activă în comunitate, fondatorii influențează direct viitorul Salt, arată Gabriela Nistor.

O primă strategie pe care Salt Bank a mizat pentru a atrage utilizatori este aceea de a le oferi primilor clienți înrolați statutul de fondator. Ce înseamnă acest statut? Clienții înscriși înainte de lansare beneficiază de o serie de opțiuni descrise ca fiind exclusiviste, precum:

  • 5 puncte de fondator și câte un punct suplimentar pentru fiecare persoană pe care o convingi să își facă cont accesând codul tău de recomandare. În timp, aceste puncte vor putea fi transformate în bani, iar dacă Salt se va lista la bursă, punctele vor putea fi transformate în acțiuni Salt Bank, precizează reprezentanții instituției financiare. Valoarea punctelor va crește pe parcursul primului an de la lansare, în funcțîe de numărul de persoane înrolate.
  • Asigurare de călătorie Alianz
  • Card Mastercard Platinum
  • Prioritate pe viață în Care Center

„Peste un an intenționăm să transformăm punctele în bani. Ai primit 5 puncte la înrolare, de exemplu, ai mai adus 3 prieteni și anul viitor, la finalul lunii martie, pentru cele 8 puncte de fondator, dacă se întamplă totul conform estimărilor, adică un sfert de milion de clienți, poți primi în jur de 400 de lei(…) Poți să alegi să transformi punctele de fondator în acțiuni pentru atunci când ne listăm. Estimăm că ne vom lista în 3-4 ani. Pentru 8 puncte primești 8 acțiuni”, adaugă Gabriela Nistor.

Alte avantaje ale clțienților Salt Bank
  • Oportunitatea de a deveni fondatori: Salt Bank oferă clienților săi posibilitatea unică de a deveni fondatori și, în timp, acționari ai băncii, în eventualitatea listării la bursă.
  • Dobânda* 3% p.a. la contul curent principal și Spaces, dacă clienții fac plăti de minimum 1.000 lei/ lună.
  • Un card multicurrency cu tranzacționare în 17 valute din toată lumea.
  • Un produs nou pe piața din România: Spaces, un spațiu dedicat startului în economisire, atât pentru planuri mici, cât și pentru visuri mari.
  • O aplicație versatilă care oferă tot ce au nevoie clienții și nimic din ce îi încurcă.

Salt Bank, cu sediul în România, este deținută integral de Grupul Financiar Banca Transilvania – cea mai mare bancă din SEE. Salt Bank este mai mult decât un neobank; este viitorul banking-ului digital în România, pregătit să ofere servicii financiare persoanelor fizice cu cetățenie română, la standarde internaționale, cu un puternic accent pe tehnologie și conformitate regulatorie.

Salt Bank a ales Engine by Starling, pentru platforma sa bancară de tip SaaS Cloud (Software as a Service).

Platforma bancară proprietate a Engine, bazată pe cloud, va permite Salt Bank să deservească piața din România cu o gamă completă de servicii bancare digitale. Platforma Engine servisează Starling Bank, care are deja peste 3,6 milioane de clienți în Regatul Unit. Folosind capabilitățile SaaS ale Engine, parteneriatul va permite Salt Bank să: ofere experiențe 100% digitale pentru deschiderea și gestionarea clienților, a conturilor curente și a produselor de economii; proceseze plătile și tranzacțiile cu cardul, precum și gestionarea creditelor, să gestioneze operațiuni prin intermediul portalului Back-Office brevetat de Engine. Sunt incluse aici servicii pentru clienți, monitorizarea și prevenirea criminalității financiare, operațiuni de plată, operațiuni cu carduri, administrarea și recuperarea creditelor.

*Campanie valabilă în perioada 1 aprilie – 1 octombrie. Dobânda se calculează zilnic pentru disponibilitățile din contul curent în RON, inclusiv Spaces. Dobânda va fi calculată în limita unui sold zilnic maxim de 80.000 lei. Detalii complete despre campanie în Oferta specială de lansare pentru dobândă cont curent și Spaces, disponibilă pe www.salt.bank.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Teilor Holding va emite două serii de obligațiuni, una în lei și una în euro, cu o valabilitate de cinci ani
Teilor Holding va emite două serii de obligațiuni, una în lei și una în euro, cu o valabilitate de cinci ani
Conducerea Teilor Holding S.A. informează investitorii de la Bursa de Valori București în legatură cu decizia consiliului său de administrație referitoare la aprobarea termenilor și......
Patronii AC Milan dezmint informația că ar vrea să vândă o parte din clubul italian
Patronii AC Milan dezmint informația că ar vrea să vândă o parte din clubul italian
Compania americană de investiţii RedBird Capital a negat vineri relatările din cotidianul La Repubblica potrivit cărora ...
Burduja: Astăzi intrăm oficial în linie dreaptă cu noul program Electric UP, pentru care am alocat un buget minim de 450 de milioane de lei
Burduja: Astăzi intrăm oficial în linie dreaptă cu noul program Electric UP, pentru care am alocat un buget minim de ...
Noul program Electric UP a intrat vineri, oficial, în linie dreaptă, bugetul alocat fiind de minimum 450 de milioane de ...
Ministerul Finanțelor a lansat vineri cu succes prima emisiune de obligațiuni românești Samurai de pe piața japoneză, în valoare de circa 200 de milioane de euro
Ministerul Finanțelor a lansat vineri cu succes prima emisiune de obligațiuni românești Samurai de pe piața japoneză, ...
Ministerul Finanţelor a lansat vineri prima emisiune de obligaţiuni Samurai, în valoarea totală de 33 de miliarde de ...