Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi transmise la Suceava oferta concretă şi condiţiile comerciale.
Booking.com a implementat în urmă cu două săptămâni pe site-ul TAROM sistemul de rezervări hoteliere.
O delegaţie a Aeroportului ”Ştefan cel Mare” Suceava a fost prezentă, săptămâna trecută, la evenimentul Russian and Eastern European Travel Exchange – REETEX, desfăşurat la Londra, pentru a stabili contacte cu operatori aerieni şi a prezenta oferta turistică a Bucovinei în perspectiva contractării de pachete turistice cu tour-operatori britanici.
Evenimentul a fost organizat de Global Travel Investments (GTI) din Marea Britanie, iar scopul declarat de organizatorii acestei întâlniri a fost creşterea traficului de turişti dinspre Marea Britanie spre Europa de Est şi Rusia.
Cristian Cocuz, prezent la Londra din partea Biroului de marketing al Aeroportului Suceava, a spus că scopul delegaţiei sucevene a fost să stabilească un prim contact cu companiile aeriene participante la reuniune, interesate de deschiderea unor destinaţii externe de pe Aeroportul ‘Ştefan cel Mare’ Suceava, precum şi prezentarea ofertei turistice a regiunii Bucovina către tour-operatorii britanici sau firmele de consultanţă prezente în număr mare la Londra, pentru a atrage turişti în această zonă, pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp sau în cadrul unor excursii ale acestora către destinaţii din Rusia sau Ucraina.
Romania a fost reprezentat la acest eveniment de Aeroporturile din Suceava şi Timişoara, precum şi de Biroul Naţional de Turism şi companiile aeriene Blue Air şi Tarom.
La REETEX, Suceava a reuşit să stabilească peste 20 de întâlniri, în cadrul cărora partenerii de discuţii au primit câte o mapă de prezentare ce conţinea materiale de promovare a turismului în Bucovina, o broşură de prezentare a aeroportului, precum şi oferte turistice concrete pentru sejururi de una, două şi şapte zile, toate prezentate în limba engleză.
Reprezentatul aeroportului sucevean a menţionat că a avut întâlniri cu reprezentanţi ai companiilor aeriene Transaero Airlines – Rusia, Ford Aviation – Marea Britanie, LOT – Polonia, Air Astana – Kazahstan, Air Moldova, cu tour-operatorii britanici Ariana Travel, Exclusive Packages Holidays, GTA Travel, Expedia, Hotels.com., precum şi cu consultanţi britanici în materie de turism şi aviaţie de la Brolin Consulting, GTI, GTA/Kuoni şi ARUP.
Cocuz a menţionat că toţi consultanţii au propus oferte de consultanţă pentru planificarea strategică, dezvoltarea rutelor, negocieri cu companii aeriene, e-commerce, precum şi de atragerea de turişti în zonă. Totodată, acesta s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai aeroporturilor din Bristol şi Luton.
Potrivit lui Cocuz, reprezentantul Aeroportului din Bristol a anticipat sosirea multor români în zonă, deoarece industria în Bristol este foarte dezvoltată, şomajul este redus şi sunt foarte multe locuri de muncă vacante, în special sezoniere. Acesta şi-a declarat interesul pentru deschiderea unei rute Suceava – Bristol în condiţiile în care forţa de muncă română va fi semnificativă în zonă.
Totodată, Academia de Aviaţie GTI Aviation Training s-a oferit să pună la dispoziţie cursuri de training acreditate IATA, pentru diverse categorii de personal aeroportuar, cu durata de o săptămână, cu practică de una, două zile pe Aeroportul Heathrow, la preţuri sensibil mai mici decât cele practicate de IATA.