Autostrada Bucureștiului A0: Peste o săptămână vor fi dați în trafic încă 13 kilometri – Grindeanu

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat luni seara că peste o săptămâna vor fi dați în trafic încă 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0). Este vorba de tronsonul cuprins între DN5 și DN4, construit de turcii de la Alsim Alarko.
Anemona Andone - lun, 08 apr. 2024, 23:38
Autostrada Bucureștiului A0: Peste o săptămână vor fi dați în trafic încă 13 kilometri - Grindeanu

„Pe A0 Sud, exact peste o săptămână se vor da în circulație încă 13 kilometri de autostradă, urmând ca undeva în iunie să dăm diferența de 10 kilometri, să se facă legătura de la DN4 – unde se va ajunge săptămâna viitoare – până la Autostrada A2”, a declarat șeful Transporturilor la DIGI24.

El a subliniat că cei 10 kilometri de autostradă dintre DN4 și Autostrada Soarelui A2, construiți tot de Alarko, vor fi recepționați undeva în iunie.

„Și partea de 17 kilometri, lotul 3, adică de la A1, undeva în această toamnă, în septembrie”, a continuat șeful Transporturilor, cu referire la lotul construit de grecii de la Aktor.

În decembrie anul trecut au fost dați în trfic aproximativ nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/ Bragadiru), a informat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Acest sector făcea parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko.

Potrivit șefului CNAIR, finalizarea celor trei loturi ale semi-inelului sudic al Autostrăzii Bucureștiuluu va face posibilă circulația în regim de autostradă între A1 și A2, pe 51,19 km.

Valoarea contractelor pentru construcția A0 Sud, finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM/PT), este de 2,46 miliarde lei (fără TVA).

Șanse să circulăm pe A0 între între A1 și A2 până în toamnă?

Și secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu apreciază la rândul său că sunt șase să fie finalizate lucrările la Autostrada Bucureștiului Sud între A1 și A2 până la toamnă, dar în anumite condiții.

Pe de altă parte, unii pasionați de infrastructură nu sunt încrezători că grecii de la Aktor vor putea finaliza în 2024 lucrările pe lotul 3 al A0 Sud.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Guvernul britanic a anunţat vineri naţionalizarea unei uzine strategice producătoare de semiconductori care este esenţială pentru industria de apărare, în special pentru fabricarea avioanelor......
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Lanțul de restaurante Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești, acesta ...
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
Uniunea Salvați România a sesizat Comisia Europeană, acuzând faptul că noua lege a pensiilor nu respectă principiului ...
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 de milioane de lei, în scădere cu 40%
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 ...
Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura ...