Dorința miliardarului Reinold Geiger, cel care deține un pachet major de acțiuni al companiei de produse de îngrijire a pielii L’Occitane International, se apropie de împlinirea dorinței sale de a delista firma de la bursa din Hong Kong.
Conform Reuters, sursele sale au dezvăluit că marele fond de investiții Blackstone Inc ar fi foarte aproape de a încheia un acord cu Reinold Geiger pentru a finanța transformarea L’Occitane International într-o firmă privată, fără expunere pe bursă. Această mutare ar putea pune capăt celor 14 ani de existență a acesteia pe bursa din Hong Kong.
Surse apropiate tranzacției susțin că Blackstone Inc ar putea oferi finanțare prin împrumut pentru preluare, iar un anunț oficial ar putea fi făcut chiar în zilele următoare. Tranzacționarea L’Occitane a fost suspendată la bursa din Hong Kong, în așteptarea acestui anunț.
Deși negocierile se află într-un stadiu avansat, acestea ar putea fi totuși amânate sau chiar oprite, au menționat sursele Reuters. Un reprezentant al Blackstone a refuzat să comenteze, iar cei de la L’Occitane nu a răspuns încă solicitării de a lămuri situația.
Este însă demn de luat în seamă că, în februarie, agenția Bloomberg scria că Blackstone Inc a luat în considerare o ofertă pentru L’Occitane și a efectuat un proces preliminar de „due diligence” pentru compania cu o valoare de piață de aproximativ 5,6 miliarde de dolari. Miliardarul Reinold Geiger deține, prin diferite companii și fonduri, peste 70% din L’Occitane International.
Compania L’Occitane a fost fondată în 1976 de francezul Olivier Baussan și a intrat pe piață oferind uleiuri esențiale din plante, precum lavanda recoltată din Provence. Geiger a devenit acționar minoritar în 1994 și a declarat ulterior că performanțele slabe ale companiei l-au determinat să înceapă să lucreze în cadrul acesteia, în încercarea de a-și proteja investiția.
El a extins L’Occitane la nivel global și a decis să mute sediul firmei în Asia după ce s-a declarat impresionat de etica de muncă din regiune. Retailerul a fost listat la Hong Kong printr-o ofertă publică inițială în 2010 și are în prezent opt mărci și aproximativ 3.000 de puncte exclusive de vânzare în 90 de țări.