Marea Britanie rămâne principala destinaţie pentru imigranţii din UE

Marea Britanie a rămas cel mai mare magnet pentru imigranţii din UE, chiar şi după ce alte ţări şi-au deschis porţile pentru lucrătorii din Europa de Est, potrivit celor mai recente cifre oficiale, date publicităţii marţi şi preluate de către Daily Mail.
Economica.net - mie, 19 feb. 2014, 13:17
Marea Britanie rămâne principala destinaţie pentru imigranţii din UE

Marea Britanie a continuat să atragă mai mulţi imigranţi decât orice altă ţară în 2011, atunci când cetăţenii din Polonia şi din alte state din Europa de Est şi-au câştigat în cele din urmă dreptul de a lucra în Germania şi în alte ţări bogate din UE.

Potrivit Eurostat, Marea Britanie a acceptat 566.000 de imigranţi, comparativ cu cei 489.400 care au ajuns în Germania.

De asemenea, numărul imigranţilor care au ajuns în Marea Britanie este dublu faţă de cel al imigranţilor care au ales Franţa, unde datele oficiale evocă doar 267.400 de persoane.

Cifrele acoperă primul an complet de guvernare a coaliţiei aflată în prezent la putere la Londra, care a promis să reducă migraţia netă la nivelurile din anii ’90.

Migraţia netă, aminteşte Daily Mail, este creşterea sau scăderea populaţiei după ce atât imigraţia, cât şi emigraţia au fost luate în calcul.

Pentru a-şi respecta promisiunea, guvernul ar trebui să reducă la jumătate cele mai recente rate publicate privind migraţia netă pentru intervalul iunie 2012-iunie 2013, care indică o creştere de 182.000 de persoane.

Imigraţia în Marea Britanie a atins un record după 2004, atunci când Polonia şi alte şapte ţări din Europa de Est au aderat la UE, aminteşte Daily Mail.

Imigranţii din aceste ţări au primit imediat dreptul de de a lucra în Marea Britanie, fără restricţii, de la guvernul condus la acel moment de premierul Tony Blair – politică adoptată de doar alte două state europene, Irlanda şi Suedia.

Pe de altă parte, Germania şi alte state au urmat regulile Bruxellesului şi şi-au deschis pieţa muncii pentru cetăţenii din ţările est-europene la şapte ani după ce acestea au aderat la UE.

Cu toate acestea, potrivit Eurostat, deşi polonezii şi alţi lucrători din Europa de Est au venit în număr mare în Germania, numărul total al imigranţilor din această ţară a rămas sub cel din Marea Britanie.

‘Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de imigranţi în 2011, urmată de Germania, Spania, şi Italia. Aceste patru state membre au primit împreună 60,3% din imigranţii din statele UE ‘, a indicat raportul Eurostat.

Imigraţia în Germania a crescut de la 346.200 de persoane în 2009 la aproape jumătate de milion doi ani mai târziu.

Potrivit ultimelor cifre britanice, 503.000 de imigranţi au sosit în Marea Britanie în intervalul iunie 2012-iunie 2013.

Eurostat a indicat, de asemenea, că Marea Britanie a oferit cetăţenia unui număr de 177.600 de imigranţi în 2011 – mai mult decât orice alt stat UE.

Începând cu anul 2007, Marea Britanie a fost, totodată, destinaţia lucrătorilor dornici să scape de crizele economice din Spania, Grecia, Portugalia şi Italia. Cu toate acestea, Spania atrage încă un număr mare de imigranţi din America de Sud, vorbitori de limbă spaniolă.

Te-ar mai putea interesa și
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont din Predeal. Hotelul a fost scos la licitație din luna septembrie a acestui an. ...
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Conducerea Exim Banca Românească va fi asigurată, în următorii patru ani, de Traian Halalai în calitate de preşedinte ...
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde de lei
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde ...
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, din România au crescut în luna octombrie, ...
CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Pașcani – Suceava. În cursă au intrat două asocieri de firme românești și una de firme italiene
CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Pașcani – Suceava. În cursă ...
Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol a anunțat că ...