Mamutul de la Antipa, mămăliga şi mocăniţa – Clip pentru atragerea străinilor

Un remix apărut pe albumul trupei Subcarpaţi și realizat de Silent Strike și Monooka al unei piese populare, peisaje pline de culoare, o masă îmbelșugată de la stână, atmosfera cluburilor de noapte, scheletul mamutului de la Antipa, festivalul George Enescu, Sibiu, Alba-Iulia, Cluj-Napoca, sunt doar o parte din oferta turistică pe care România le-o va prezenta turiștilor din 12 țări în perioada 2014 - 2015.
Andrada Ghira - joi, 20 feb. 2014, 22:11

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a lansat la sfârşitul anului trecut licitaţii pentru servicii de publicitate pe canalele media din SUA, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi România. Valoarea acestor licitaţii pentru promovarea turismului românesc se ridică la aproape 20 de milioane euro, iar durata contractelor este de 15 luni de la data atribuirii, adică perioada martie 2014 – mai 2015.

România va fi promovată şi pe alte pieţe, precum Israel, Polonia, Turcia, Rusia, Austria, Spania şi Republica Moldova, pieţe identificate ca fiind prioritare pentru 2014-2015.

În total, România va fi promovată în această perioadă cu 25 de milioane de euro, bani europeni. 

Dacă luăm în considerare datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), cel puţin pentru prima jumătate a anului trecut, turiştii din zece ţări targetate de ANT au cheltuit cei mai multi bani în România.

CITEŞTE ŞI Câţi bani au lăsat turiştii străini în România

Care clipuri?

Şi pentru ca turiştii din Germania, Marea Britanie, Franţa, şi din celelalte ţări să aibă parte pentru câteva secunde de o felie din România, vor fi folosite mai multe clipuri de promovare. Clipurile rulează deja la toate târgurile internaționale de turism la care este promovată România prin intermediul Autorității naționale pentru Turism.

Clipurile au fost realizate în perioada septembrie-decembrie 2012 de compania care a câştigat licitaţia, TBWA, răsplătită cu 820.000 de euro. (3,6 milioane de lei), se arată în raspunsul ANT la solicitarea ECONOMICA.NET

Ele au fost împărţite pe cinci categorii: activităţi şi aventură, autenticitate, circuite, city-break şi cultură. Fiecare categorie are trei clipuri, care sunt în mare aceleaşi, diferenţa fiind dată de durata clipului: 10 secunde, 30 de secunde şi 60 de secunde și de obiectivele care apar.

„Clipurile vor face parte din campaniile de promovare outdoor pe 12 piețe care acoperă Europa și Orientul Mijlociu, adică toate piețele prioritare, pentru 2014 și 2015. De asemenea, clipurile vor apărea în campaniile pentru promovarea României în mass-media națională și internațională, campanii a căror licitații sunt demarate deja de la sfârșitul anului 2013. Expunerea media TV, cât şi cea scrisă şi online urma să se realizeze pe pieţele ţintă şi de oportunitate (SUA, Marea Britanie, Italia, Germania, Franţa, Austria, Polonia, Spania), aşa cum au fost ele identificate în documentele strategice ale turismului românesc. Tot în 2014 vor demara campaniile de promovare prin intermediul touroperatorilor germani, precum și o campanie de promovare online”, se artă în răspunsul ANT la solicitarea ECONOMICA.NET

Ce ce ne promovăm

Clipul cu activităţi şi aventură promovează ciclismul, skydiving, speedflying, sporturile de iarnă şi drumeţiile. CLICK în galeria VIDEO pentru clipuri.

La capitolul autenticitate, clipul începe cu imaginea unei mese îmbelşugate, cu produse tradiţionale. Tăierea mămăligii cu unui fir de aţă, spartul cepei cu pumnul, toate într-un peisaj mioritic, porţile tradiţioanale din Maramureş, Cimitirul Vesel de la Săpânţa şi mocăniţa, ultimul tren cu abur din Europa, toate acestea completează oferta turismului românesc.

Clipul pentru promovarea circuitelor ne arată Sibiul, capitală culturală europeană în 2007, apoi Cluj-Napoca, promovat ca fiind cel mai mare centru universitar. Printre obiective mai sunt prezentate şi Bisericva Neagră din Braşov, aşezările săsești cu bisericile fortificate din secolul al XIII-lea, dar şi Cetatea Corvinilor.

La categoria city-break sunt promovate oraşe precum Iaşi, Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, dar şi viaţa de noapte şi concertele. Bucureştiul se prezintă lumii cu Palatul Parlamentului, Arcul de Triumf, Palatul CEC, Casa Presei, parcul Herăstrău şi străzile din zona centrală.

Mai bogat în obiective turistice este clipul ce promovează turismul cultural: Coloana Infinitului, realizată de Constantin Brâncuşi, mănăstirile pictate din Moldova, patrimoniu UNESCO, Cetatea Sarmisegetusa, scheletul mamutului de la Muzeul Grigore Antipa, vechi de 10 milioane de ani, Castelul Peleş, reşedinţa primului rege al României, dar şi Festivalul George Enescu.

Clipurile le puteţi urmări şi AICI. 

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...