Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”

Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici, și, de la finalul anului trecut, și companiilor, extinde gama de produse, adăugând în portofoliu noi categorii, precum foto – video, electrocasnice, noi modele de televizoare și echipamente audio.
Lidia Neagu - mie, 24 apr. 2024, 14:33
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”

Diversificarea portofoliului de produse face parte din strategia de dezvoltare de anul acesta care presupune închirierea a peste 10.000 de produse până la finalul anului.

„Diversificarea portofoliului de produse vine ca o evoluție firească a platformei și se înscrie în misiunea Telerenta, aceea de a face accesibilă tehnologia în rândul unui număr cât mai mare de oameni, dar într-un mod responsabil, cu accent pe sustenabilitate și economie circulară. Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăși 400 de produse ce pot fi închiriate”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta, menționând că, în urma feedback-ului primit din partea clienților, am constat un interes deosebit față de echipamentele destinate utilizării în case, două exemple aici fiind categoriile de  espressoare și aspiratoare.

„De asemenea, o alta zonă de interes este cea de foto-video. Având în vedere apropierea sezonului vacanțelor, crește interesul românilor în a accesa aparatură profesională. Iar acum își pot închiria pe toată perioada verii recuzita perfectă pentru vacanță: aparate foto, drone, camere de acțiune”.

Noile produse vor putea fi închiriate atât de persoane fizice, cât și de companii, Telerenta deschizând platforma și pentru persoane juridice, încă de la finalul anului trecut.

Telerenta și-a bugetat investiții de aproximativ 3 milioane de euro în 2024, care vor fi direcționate către dezvoltarea platformei, către îmbunătățirea experienței de utilizare, către introducerea de noi produse în portofoliu, către extinderea internațională, în stocuri de produse și marketing.

Ce face și cum funcționează Telerenta

Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), permite utilizatorilor individuali și companiilor să închirieze echipamente electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de luni. Clienții au, astfel, acces permanent la echipamente de calitate superioară, de ultimă generație, care pot fi folosite în acord cu nevoile lor.

Procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege dintre produsele listate în platformă și le pot înlocui cu altele cu specificații superioare, oricând, pe durata contractului. La finalul perioadei de închiriere, aceștia pot prelungi contractul sau returna produsele închiriate.

Serviciul oferit de Telerenta are acoperire națională, produsele închiriate pot fi livrate gratuit, oriunde în România.

Costurile de închiriere pornesc de la 29,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni. De asemenea, Telerenta pune la dispoziția persoanelor fizice și companiilor serviciul RentBox, primul de acest fel din lume care permite închirierea imediată și ridicarea instant de echipamente electronice. Telerenta va avea, în următoarea perioadă, 20 de automate RentBox, amplasate în centrele comerciale din marile orașe din România.

În prezent sunt disponibile 14 unități de tip vending machine, iar acestea pot fi utilizate și pe post de lockere, comenzile plasate putând fi ridicate din automatele RentBox, dacă a fost selectată această opțiune în momentul închirierii.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor sunt pozitive, a declarat marţi ministrul elen al Turismului, Olga......
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Agenţia de rating Fitch a revizuit perspectiva ratingului acordat Romgaz de la stabilă la negativă şi a confirmat rating-ul ...