Sistemul de acces CoSmA, bazat pe dispozitive inteligente, este o componentă de bază a cheii digitale a mașinii. Tehnologia în bandă ultra-largă (ultra-wideband sau UWB) utilizată permite dispozitivelor mobile precum smartphone-urile sau ceasurile inteligente să deschidă și să pornească automat vehiculul.
„Suntem forța de mobillitate pentru clienții noștri pentru a promova eficient și holistic subiecte complexe, cum ar fi digitalizarea sustenabilă a vehiculelor, cu ajutorul produselor relevante. Cu tehnologia de acces fără cheie CoSmA, oferim pentru prima dată un sistem complet care include toate componentele hardware și software”, explică Philipp von Hirschheydt, membru al Comitetului executiv responsabil pentru sectorul Automotive în cadrul Continental.
Proprietarii de vehicule pot crea și gestiona mai multe chei digitale în același timp, fără a fi necesar să utilizeze o cheie fizică. Acest lucru înseamnă că vehiculul poate fi partajat convenabil cu membrii familiei și prietenii prin transmiterea cheii virtuale altor persoane. Proprietarul vehiculului poate atribui diferite drepturi și astfel să specifice, de exemplu, că o persoană poate deschide doar vehiculul, dar nu îl poate conduce.
Sistemul recunoaște cheile virtuale valide stocate pe un dispozitiv și inițiază autentificarea prin Bluetooth Low Energy, o variantă deosebit de economică a standardului Bluetooth care este capabilă să fie activă continuu în fundal. Odată inițiat acest demers, poziția exactă a dispozitivului inteligent este apoi determinată la centimetru folosind tehnologia UWB. Mașina se deblochează atunci numai dacă dispozitivul se află în zona definită pentru vehicul. Această localizare extrem de precisă a semnalului împiedică interceptarea semnalului radio în scopuri abuzive. De asemenea, este posibilă pornirea motorului numai după ce dispozitivul final verificat a fost recunoscut în interiorul vehiculului. Sistemul CoSmA este pe deplin compatibil cu specificațiile Consorțiului de Conectivitate Auto (CCC), în cadrul căruia producătorii de mașini, producătorii de dispozitive inteligente și companiile de tehnologie și-au unit forțele pentru a avansa în comunicarea și integrarea dispozitivelor mobile și a vehiculelor.
Pentru prima dată, Continental furnizează companiei Mercedes-Benz AG sistemul complet CoSmA care cuprinde o unitate centrală de control, transceiver cu tehnologie radio în bandă ultra-largă și software inteligent.
Sistemele inteligente ajută la prevenirea accidentelor în avans și la îmbunătățirea confortului de conducere. La Mercedes-Benz E-Class, un radar puternic cu rază lungă de acțiune de la Continental este utilizat pentru a furniza în mod fiabil sisteme avansate de asistență a șoferului, cum ar fi controlul adaptiv al vitezei de croazieră și asistența la frânarea de urgență, cu date despre vehiculele și obstacolele din față. O altă componentă electronică de siguranță de la Continental este unitatea de control telematică instalată în vehicul, care asigură fără probleme schimbul de date cu rețelele de telefonie mobilă și, de asemenea, permite funcții relevante pentru siguranță, cum ar fi apelul automat de urgență (eCall).
Controlul inteligent al suspensiei pneumatice adaptive este realizat prin sistemul Continental Air Supply (CAirS), o unitate de control foarte integrată care combină un compresor, bloc de supape și o unitate de control electronică într-un singur modul. Software-ul de sistem este adaptat special pentru utilizarea la Mercedes-Benz Clasa E și permite reglarea optimă a suspensiei pneumatice în orice situație pentru a oferi o combinație ideală de confort și stabilitate remarcabilă a condusului în orice situație de trafic.
Manevrarea confortabilă și sigură este garantată în orice moment, chiar și în situații cu vizibilitate redusă, datorită unei vederi panoramice fără întreruperi oferite de camerele de vedere surround din portofoliul Continental. În plus, unitățile de control al luminii ale companiei de tehnologie asigură o iluminare excelentă a drumului datorită controlului inteligent al farurilor cu LED complet.
Specialiștii și inginerii din România au o participare însemnată la tehnologiile prezentate. Lucrând în echipe internaționale, specialiști din Iași, Sibiu sau Timișoara au contribuit (fie în etapa de dezvoltare, fie în producție) la tehnologii precum CoSmA, CAIrs, Long Range Radar, Surroud View Camera, Electronic Ignition Switch, Telematic Control Unit, Smartphone Terminal, Seat Control Unit (Seat Heating Control Unit, Seat Pneumatics Control Unit) și altele.
Pentru o conducere sigură, silențioasă și cu economie de energie, producătorul premium livrează vehiculul echipat din fabrică cu anvelope Continental EcoContact 6 Q. Această anvelopă marchează puncte datorită kilometrajului mare și consumului redus de energie. Acest lucru este posibil printr-un compus special de cauciuc ce reduce absorbția de energie a anvelopei în timpul conducerii și astfel reduce frecarea, precum și rezistența la rulare. Mai mult, EcoContact 6 Q impresionează prin zgomot redus de rulare, prin aderență fiabilă și stabilitate excelentă în viraje, chiar și la viteze mari. Anvelopa Continental WinterContact TS 860 S este disponibilă și pentru sezonul de iarnă. Această anvelopă de iarnă reprezintă o manevrabilitate precisă la temperaturi scăzute, pe drumuri uscate și umede.
Materialul de suprafață inovator și durabil din portofoliul Continental caracterizează interiorul. Pentru scaune se folosește piele sintetică Acella cu tehnologie Staynu: o tehnologie avansată care face ca materialul de suprafață să fie aproape complet rezistent la murdărie. Materialul de tapițerie durabil Acella pentru uși și panouri de control este fabricat din sticle de plastic PET reciclate în proporție de până la 30%.