Întrebată despre perspectivele de creștere ale băncii UniCredit în România, președinta Mihaela Lupu a ținut să precizeze că România are perspective foarte bune cu atât mai mult cu cât oferă posibilități de creștere a randamentelor pe rata de dobândă, are o perspectivă bună pe rata creditelor comparativ cu alte țări și băncile de aici au o poziție puternică de capital.
”De aceea, ne dorim investiții puternice de capital, dar investiții inteligente. Există interese mari de creștere a băncii în regiune și în România, în special.”, a precizat Lupu atunci când s-a discutat despre reziliența sistemului bancar românesc și despre acțiunea de fuziune dintre UniCredit și Alpha Bank România, aflată în curs de desfășurare anul acesta.
Șefa UniCredit România a arătat că reprezentanții băncii sunt atenți la impactul social și de mediu și se lucrează intens pentru implementarea ESG. În acest sens, președinta băncii subliniază că experiența clientului, chiar în condiții de automatizare și aplicații financiare contează foarte mult și trebuie eficientizată. ”Această eficientizare ar trebui să facă parte din ADN-ul nostru, ca bancheri”, a precizat Lupu.
În acest context, șefa UniCredit România este de părere că ar trebui creat un program național care să conducă la creșterea intermedierii financiare în România. Ea a precizat că la un nivel de nici 50% din PIB al intermedierii financiare suntem la jumătate față de intermedierea financiară din Bulgaria. Tocmai de aceea, crearea unui program național de intermediere financiară ar putea ”nivela” diferențele dintre clienții bancari din urban și cei din rural.