Cu toate acestea, rezultatele afişate de Rheinmetall au fost sub aşteptări pieţei, a precizat Alexander Wahl, analist la Stifel, astfel că acţiunile Rheinmetall înregistrau un declin de 1% la debutul tranzacţiilor la bursa de la Frankfurt.
Rheinmetall, companie a cărei valoare de piaţă este de patru ori mai mare decât era la debutul războiul din Ucraina, se bucură de o creştere semnificativă a comenzilor, într-un context în care guvernele occidentale caută să îşi refacă stocurile după ce au livrat armament Ucrainei.
„Un număr mare de state au nevoie de Rheinmetall, acum şi în viitor, pentru a răspunde la creşterea dramatică de echipamente militare”, a declarat directorul general Armin Papperger într-un comunicat.
Grupul cu sediul în oraşul Duesseldorf, vestul Germaniei, a precizat că în primele trei luni ale anului a realizat un profit operaţional de 134 milioane de euro şi vânzări de 1,58 milioane de euro, ambele cifre fiind sub estimările pieţei, care miza pe un profit operaţional de 143,4 milioane de euro şi o cifră de afaceri de 1,68 milioane de euro. Vânzările realizate de Rheinmetall în perioada ianuarie-martie 2024 au fost mai mari cu 16% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Compania a mai informat că în primul trimestru carnetul său de comenzi a crescut cu 43%, până la 40,2 miliarde de euro şi în aceste condiţii a confirmat ţinta de vânzări pentru întregul an 2024, de aproximativ 10 miliarde de euro.
În luna februarie a acestui an, Rheinmetall, unul din cei mai mari producători mondiali de obuze pentru artilerie şi tancuri, a prezentat o serie de planuri vizând majorarea producţiei de obuze de artilerie de 155 de milimetri, calibrul standard utilizat de ţările NATO, până la 1,1 milioane de obuze pe an în 2027.
Rheinmetall produce printre altele tunul pentru tancurile Leopard 2, utilizate de mai multe armate din Europa şi care a fost livrat şi Ucrainei, precum şi Panzerhaubitze 2000, un obuzier care este deja folosit de armata ucraineană.
Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, o divizie a grupului Rheinmetall, intenţionează să preia compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL, iar tranzacţia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Automecanica Mediaş SRL este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.