Stellantis a inclus România în primul val de state care vor putea comanda modele Leapmotor

Grupul Stellantis va începe în septembrie să vândă vehicule electrice ale partenerului său chinez Leapmotor în nouă ţări europene, inclusiv România.
Robert Stan - mar, 14 mai 2024, 15:09
Stellantis a inclus România în primul val de state care vor putea comanda modele Leapmotor

Carlos Tavares, șeful grupului Stellantis, a anunțat că marca partenerului său chinez Leapmotor va începe distribuția în Europa în luna septembrie. În primul val de comercializare se află nouă țări, printre care și România.

Modelele Leapmotor vor fi comercializate în acest grup de state, format din Franţa, Italia, Germania, Ţările de Jos, Spania, Portugalia, Belgia, Grecia şi România prin canalele de distribuţie ale grupului Stellantis.

Conform oficialilor Leapmotor International, primele modele care vor fi comercializate în Europa vor fi T03 și C10, ulterior., în fiecare dintre următorii trei ani, sosind pe piață câte un nou vehicul.

Leapmotor T03 este un model complet electric de mici dimensiuni care se încadrează la limita dintre segmentele A și B, cu o autonomie WLTP de 265 km, în timp ce modelul C10 este un crossover de segment D, orientat către familiști, cu o autonomie WLTP de 420 km.

Vânzările societăţii mixte Stellantis-Leapmotor vor fi extinse, începând din trimestrul patru din 2024, spre America de Sud, Orientul Mijlociu, Africa şi India-Asia Pacific, a declarat Tavares la Hangzhou, în China, unde se află sediul Leapmotor.

Societatea mixtă, numită Leapmotor International, în care Stellantis deţine o participaţie de 51%, are ca obiectiv vânzarea de vehicule electrice Leapmotor dincolo de China şi de asemenea producerea lor în afara statului asiatic, în fabricile Stellantis.

Anul trecut, grupul franco-italian a achiziţionat o participaţie de 21% în Leapmotor, ca urmare a unei tranzacţii de 1,6 miliarde de dolari.

Prin societatea mixtă, Stellantis are drepturi exclusive de a asambla, exporta şi vinde produsele Leapmotor în afara Chinei, primul astfel de contract al unui producător auto occidental important, într-un moment în care companii auto din China, inclusiv BYD, Chery şi Dongfeng, anunţă sau evaluează noi fabrici în Europa.

Tavares şi şeful Leapmotor, Zhu Jiangming, nu au luat încă o decizie finală în privința unei potențiale unități de producție care să asambleze, în Europa, modele Leapmotor.

Orice decizie legată de producţie se va baza pe evaluări de cost şi calitate, iar uzina Tychy a Stellantis din Polonia ar putea reprezenta o posibilitate, a declarat Tavares.

Stellantis, al patrulea producător auto mondial, a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, Peugeot, Opel, Chrysler, Jeep, Citroen sau Alfa Romeo.

Citește și:
– Chinezii de la Leapmotor vor să cucerească segmentul de piață dominat de Dacia cu susținerea Stellantis
– Compania chineză Leapmotor va produce mașini electrice la fabrica Stellantis din Polonia – surse Reuters

 

Te-ar mai putea interesa și
Ce este „quishing” și de ce reprezintă o amenințare la adresa deținătorilor de mașini electrice
Ce este „quishing” și de ce reprezintă o amenințare la adresa deținătorilor de mașini electrice
Atacurile de tip „quishing” sunt noua ameninţare digitală care vizează deţinătorii de maşini electrice. pentru a fura detaliile de plată ale şoferilor, avertizează experţii în......
Bursa de la București și-a majorat capitalizarea cu 4,98 mld. lei în această săptămână
Bursa de la București și-a majorat capitalizarea cu 4,98 mld. lei în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 4,98 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, iar ...
ANM: Noiembrie începe cu temperaturi mai scăzute decât de obicei. După 11 noiembrie temperaturile revin la normalul perioadei
ANM: Noiembrie începe cu temperaturi mai scăzute decât de obicei. După 11 noiembrie temperaturile revin la normalul perioadei
Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze ...
Poliția de frontieră: 127 de fapte ilegale în 24 de ore. Amenzi în valoare de 21.040 lei și bunuri de peste 353.472 lei confiscate
Poliția de frontieră: 127 de fapte ilegale în 24 de ore. Amenzi în valoare de 21.040 lei și bunuri de peste 353.472 ...
Polița de frontieră a anunțat că în data de 02.11.2024, poliţiştii de frontieră de la nivelul întregii ţări au ...