O firmă cere insolvenţa Omniasig pentru un debit de un sfert de milion de lei. Ce spune asigurătorul UPDATED

Electro Fidelity Company din Timişoara a cerut începerea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Bucureşti a uneia dintre cele mai mari companii de asigurări româneşti, Omniasig Vienna Insurance Group, potrivit Replica Online, pentru că aceasta nu ar vrea să achite o datorie de peste 250.000 lei.
Economica.net - mar, 04 mart. 2014, 11:12
O firmă cere insolvenţa Omniasig pentru un debit de un sfert de milion de lei. Ce spune asigurătorul UPDATED

Compania Electro Fidelity Company din Timişoara a depus cererea de declanşare a procedurii insolvenţei, pentru că Omniasig nu ar intenţiona să îşi achite un debit de peste 250.000 de lei, potrivit cotidianului Replica online.

Electro Fidelity Company aşteaptă să fie despăgubită de Omniasig pentru nişte lucrări executate de un terţ şi vandalizate, potrivit informaţiilor citate de Replica Online.

Compania executantă, Cons Electrificarea Instal SRL, avea „obligaţia îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare pentru formarea dosarului de daună şi încasarea sumelor de la asigurator, formalităţi care nu au fost îndeplinite atâta timp cât nici până la momentul de faţă pârâta debitoare nu a achitat subscrisei debitul datorat în suma de 260 236.32 lei”, se spune în cererea depusă la Tribunalul Bucureşti.

Reclamanta consideră că atât Cons Electrificarea Instal SRL cât şi asiguratorul OMNIASIG Vienna Inssurance Group SA „urmăresc sustragerea de la plata datorat subscrisei” .

Detalii în  Replica Online.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus adminstrarea specială a liderului pieţei, Astra Asigurări, invocând mai multe nereguli.

UPDARE 14.10: Omniasig spune că nu are nici o relaţie cu firma care i-a cerut insolvenţa

„OMNIASIG VIG nu are nicio relatie contractuala directa cu SC ELECTRO FIDELITY COMPANY SRL, cea care afirma ca a depus o cerere de declanşare a procedurii de insolvenţa împotriva companiei noastre. Drept urmare, OMNIASIG VIG nu are nicio obligatie financiara directa catre SC ELECTRO FIDELITY COMPANY SRL si nici nu a fost obligata la plata vreunei sume de bani catre aceasta firma” spune compania.

„Compania noastra are o relatie contractuala de asigurare cu SC CONS ELECTRIFICAREA INSTAL SA si confirmam ca ne vom onora obligatiile financiare catre aceasta societate, asa cum au fost acestea stabilite de catre instanta de judecata. Legat de o posibila cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva companiei noastre, precizam urmatoarele:

–          SC ELECTRO FIDELITY COMPANY SRL nu are calitatea procesuala si dreptul de a solicita deschiderea procedurii de insolventa impotriva companiei noastre, in principal pentru faptul ca nu exista nicio obligatie financiara directa a OMNIASIG VIG catre respectiva societate

–          Pana in acest moment nu avem nicio informatie despre o astfel de cerere formulata impotriva companiei noastre

–          In privinta insolventei companiilor de asigurari se aplica o lege speciala, respectiv, Legea nr. 503/2004; procedurile speciale stabilite de aceasta lege pot fi initiate doar de catre ASF” se mai arată în informarea transmisă de companie.

OMNIASIG VIG spune că este o societate solvabilă, capabilă să îşi onoreze obligaţiile financiare ce-i revin.

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...