Hibridul Supeco, încă pe pierderi, la nouă ani de la deschiderea primului magazin. Afacerile au crescut cu 8%

Supeco, bradul hibrid discounter-cash&carry al francezilor de la Carrefour, nu a intrat pe profit nici anul trecut, așa cum estimase managementul companiei în 2022. Compania are pierderi de 0,3% din cifra de afaceri, mai mici decât cu un an în urmă și rulaje de peste 812 milioane de lei, cu 8% mai mari decât în 2022.
Alina Stanciu - mar, 28 mai 2024, 22:08
Hibridul Supeco, încă pe pierderi, la nouă ani de la deschiderea primului magazin. Afacerile au crescut cu 8%

Retailerul francez Carrefour contină să piardă bani pe plan local cu Supeco, brandul său hibrid pe care l-a lansat în septembrie 2014. Compania Supeco Investment S.R.L., care operează cele 28 de magazine Supeco, a raportat în 2023 afaceri de 812 milioane de lei, cu 8% mai mari față de 2022, dar și pierderi de 3,2 milioane de lei, cu 41% mai mici față de anul anterior.

Este cea mai mică pierdere raportată de companie de la înființare, în condițiile în care retailerul nu a fost niciodată pe profit.

Raportat la rulaje, Supeco are pierderi de 0,3% din cifra de afaceri față de 0,7% cu un an în urmă când a înregistrat ierderi de peste 5,5 milioane de lei la un rulaj net de 751,7 milioane de lei.

„Conform planurilor noastre, suntem în grafic cu evoluția prezentă. Modelul nostru de business este construit astfel încât, ținând cont de strategia de investiții și dezvoltare, cel târziu în 2023 să fim profitabili; însă suntem încrezători că putem reuși chiar mai devreme. Scăderile sunt datorate, spre exemplu, și deschiderilor de magazine din ultimii ani. De altfel, dacă ne uităm în zona rezultatelor comparabile, care iau în considerare strict magazinele care au fost operaționale și în anul anterior, profitul nostru like-for-like este pozitiv și se află în creștere comparativ cu anul trecut”, explica pentru Economica, în 2022,  Silviu Diaconu, director Supeco.

Supeco nu a inaugurat în 2023 niciun magazin, ultima deschidere fiind în decembrie 2022, la Craiova.

Discounterul face parte din rețeaua Carrefour și operează pe baza modelului „prețuri mici în fiecare zi,” având și un mecanism de reduceri bazat pe cantitatea achiziționată.

Magazinul Supeco, adresat atât familiilor, cât și micilor afaceri, oferă prețuri mici la toate produsele, dar și reduceri pentru volume mari la aproximativ jumătate din produsele disponibile. Mecanismul de funcționare este unul cât se poate de simplu: cu cât crește numărul de produse cumpărate, cu atât prețul per bucată scade. Oferta este valabilă în cazul achiziționării a cel puțin două articole de același fel, produsele vizate fiind semnalizate la raft prin etichetele colorate.

Clienții pot găsi într-un magazin Supeco aproximativ 1.000 de produse de larg consum și proaspete.

Primul magazin Supeco a fost deschis în 2014, la Râmnicu Vâlcea, iar ulterior retailerul a inaugurat unităţi în Slatina şi Târgovişte, a patra unitate fiind deschisă în martie 2015.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între......
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat ...
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...