Sibex vrea să depăşească 10.000 de contracte pe zi în urma parteneriatului cu Hellenic Exchange Group

Bursa de la Sibiu, Sibex, ar putea depăşi 10.000 de contracte tranzacţionate pe zi până la jumătatea acestui an în urma parteneriatului cu Hellenic Exchange Group (grupul care controlează Bursa din Atena), a declarat, joi, Ovidiu Petru, directorul general al Sibex.
Economica.net - joi, 06 mart. 2014, 11:42
Sibex vrea să depăşească 10.000 de contracte pe zi în urma parteneriatului cu Hellenic Exchange Group

‘Dacă Bursa din Atena tranzacţionează între 40.000 şi 50.000 de contracte futures pe zi în mod evident că acest parteneriat o să aducă o creştere foarte mare de volume la Sibiu pentru că vom folosi tehnologii noi şi în primul rând vom aduce produse care se tranzacţionează pe pieţele europene şi care sunt aşteptate de mult timp şi pe piaţa românească. Ţinta noastră este să depăşim foarte rapid maximele din ultimii ani. În 2012 am avut volume foarte mari. După cum ştiţi în primele trei luni din 2012 am ajuns la volume de 300.000 de contracte pe lună. Ceea ce ne dorim noi este să depăşim foarte repede un nivel de 10.000 de contracte pe zi până la jumătatea anului’, a spus Ovidiu Petru.

În prezent, Bursa de la Sibiu tranzacţionează, în medie, peste 2.000 de contracte pe zi.

Parteneriatul oferă, printre altele, acces la o nouă platforma de tranzacţionare, platforma OASIS, deschiderea pieţei româneşti către noi produse precum şi realizarea unei platforme comune între Bursa de la Atena şi Bursa de la Sibiu prin care participanţii români pot accesa produsele din Grecia şi Cipru, iar cei greci pot accesa piaţa din România prin Sibex.

Bursa din Sibiu (Sibex) şi grupul care controlează Bursa din Atena – Hellenic Exchanges Group (Helex) – au semnat, la începutul lunii februarie, un acord de cooperare, care întăreşte înţelegerea făcută anterior în ceea ce priveşte furnizarea serviciilor de clearing într-un mediu nou, a cărui formă se conturează în baza Regulamentului 648/2012 al Parlamentului European (EMIR – Regulamentul European al Pieţii de Infrastructură), precum şi a dezvoltării tehnologice şi sprijinului pentru proiectele viitoare ale bursei.

Totodată, rolul acestei cooperări se axează, printre altele, pe dezvoltarea de noi produse şi servicii destinate participanţilor celor două burse, prin utilizarea unui singur cadru de operare tehnologic.

Te-ar mai putea interesa și
Simtel intră și pe piața de furnizare de gaze
Simtel intră și pe piața de furnizare de gaze
Firma de furnizare de energie electrică din cadrul grupului românesc Simtel Team urmează să primească și licența de furnizare de gaze naturale....
Peste 1,6 milioane de europeni riscă să își piardă locul de muncă. În România, falimentele merg pe bandă rulantă
Peste 1,6 milioane de europeni riscă să își piardă locul de muncă. În România, falimentele merg pe bandă rulantă
După ani cu evoluții sub așteptările aferente unor scenarii de bază, avansul numărului insolvențelor din România ...
Şeful UniCredit exclude mutarea sediului central în Germania, în cazul unui acord cu Commerzbank
Şeful UniCredit exclude mutarea sediului central în Germania, în cazul unui acord cu Commerzbank
Directorul general al UniCredit SpA, Andrea Orcel, a exclus mutarea sediului central al băncii în Germania, dacă va achiziţiona ...
Calea ferată Brașov – Predeal: Cum arată traseul montan din cabina „Săgeții Roșii”, cel mai nou tren din România
Calea ferată Brașov – Predeal: Cum arată traseul montan din cabina „Săgeții Roșii”, cel mai nou tren ...
Ștefan Roșeanu, președintele Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), a postat duminică imagini din cabina celui ...