„La AROBS, ne propunem să construim un viitor în care tehnologia să fie motorul progresului și al inovării. Această majorare de capital reprezintă un pas esențial în strategia noastră de creștere, care vizează atât continuarea extinderii geografice, cât și consolidarea portofoliului de produse și servicii. Prin intermediul capitalului atras în cadrul acestei operațiuni, vom putea accelera procesul de achiziție a unor companii cu sinergii puternice, care să ne completeze viziunea și să ne sprijine în misiunea de a transforma prin intermediul tehnologiei activitatea companiilor locale și globale din diverse industrii. Suntem entuziasmați de perspectivele pe care le deschide această majorare de capital și avem ca obiectiv intrarea în acționariatul grupului a instituțiilor financiare internaționale, precum și a fondurilor de pensii și administratorilor de fonduri locale. Aceștia vin cu o expertiză valoroasă și o perspectivă pe termen lung, esențiale pentru o companie de tehnologie în plină expansiune, atribute care se adaugă resurselor financiare considerabile atrase în companie. Considerăm că prezența lor în acționariatul AROBS va contribui semnificativ la atingerea obiectivelor noastre ambițioase și la crearea unei fundații solide pentru viitor”, a declarat Voicu Oprean (foto), fondator și CEO al AROBS.
Majorarea capitalului social va avea loc în două etape. În prima etapă, care se va desfășura în perioada 3 iunie 2024 până la 4 iulie 2024, va avea loc exercitarea drepturilor de preferință de către deținătorii acestora. Drepturile de preferință nu vor fi tranzacționate la Bursa de Valori București. Prin urmare, investitorii pot alege să subscrie pe baza drepturilor de preferință sau să nu efectueze nicio operațiune. Pentru a subscrie 1 acțiune nouă AROBS, investitorii au nevoie de cinci drepturi de preferință.
Investitorii care dețin drepturi de preferință și care vor participa în prima etapă a majorării capitalului social vor subscrie exclusiv la prețul de 0,93 de lei per acțiune. Însă, acest lucru nu înseamnă că prețul final de subscriere pentru acești investitori va fi 0,93 de lei. Prețul final va fi stabilit după încheierea celei de-a doua etape a majorării capitalului social, plasamentul privat, care va fi adresat investitorilor instituționali locali și internaționali. Plasamentul privat va demara în data de 8 iulie 2024 și este de așteptat să fie finalizat la data sau în jurul datei de 10 iulie 2024. După închiderea plasamentului privat, compania va informa piața despre prețul final la care acțiunile vor fi oferite investitorilor.
Prin urmare, prețul final va fi determinat în cadrul procesului clasic de book-building care va fi desfășurat în plasamentul privat, însă investitorii din prima etapă vor plăti fie același preț, fie un preț mai mic decât investitorii din a doua etapă. Pentru investitorii din prima etapă, în cazul în care prețul final de subscriere va fi mai mic decât 0,93 de lei, diferența le va fi returnată direct în conturile lor de tranzacționare.
Suma maximă pe care AROBS o poate atrage în cadrul operațiunii de majorare a capitalului social este de aproximativ 32,5 milioane de euro. Capitalul atras va sprijini continuarea strategiei de creștere a AROBS, atât prin achiziții de noi companii, cât și organic. Astfel, sumele atrase în cadrul majorării de capital, împreună cu alte potențiale surse de finanțare, vor fi utilizate în vederea dezvoltării și consolidării grupului.
AROBS are în vedere utilizarea fondurilor atrase pentru achiziții de companii care demonstrează sinergii și sunt ușor de integrat în cultura AROBS, cu un portofoliu de clienți și EBITDA solid, precum și pentru extinderea în Europa, America de Nord și Asia.
În prezent, AROBS analizează mai multe potențiale ținte de achiziție, cu o cifră de afaceri agregată de circa 18,4 milioane de euro și o marjă EBITDA aproximată pentru anul 2023 în linie cu cea de la nivelul Grupului. Țintele vizate își desfășoară activitatea în domeniul serviciilor software, precum și al produselor software de management de flotă și business solutions, ariile geografice vizate fiind România, Germania, Austria, Elveția, Turcia, Marea Britanie și Serbia.
De asemenea, AROBS are în vedere utilizarea unei părți reduse din fondurile atrase pentru capital de lucru în vederea susținerii creșterii organice și a generării de noi produse/soluții de tip greenfield.
În ceea ce privește activitatea Grupului în 2024, AROBS se va concentra pe procesul de integrare a entităților din grup, un proces care în unele cazuri va include și absorbția entităților achiziționate pentru a simplifica structura Grupului, pentru a ușura operațiunile între companii, reducerea costurilor și a funcțiunilor redundante, și pentru maximizarea sinergiilor.
Prospectul privind majorarea de capital social este disponibil aici.
Despre AROBS Transilvania Software
AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.300 de specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation.