De unde vin ingredientele pentru restaurantele McDonald’s din România. Furnizorii locali au avut anul trecut o cotă mai mică

În 2023, o treime din banii cheltuiți cu furnizorii restaurantelor fast-food McDonald’s România au mers către producătorii locali.
Alina Stanciu - mar, 11 iun. 2024, 21:10
De unde vin ingredientele pentru restaurantele McDonald’s din România. Furnizorii locali au avut anul trecut o cotă mai mică

Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, cumpără marfă precum materii prime de tip alimentar, ambalaje sau alte materiale operaționale inclusiv de la furnizori locali, dar ponderea acestora în total a scăzut anul trecut față de 2022, potrivit raportului de sustenabilitate al companiei pentru anul 2023.

Mai exact, anul trecut, când lanțul de restaurante a crescut cu șase unități, până la 102 restaurante la nivel național, 30% din cheltuielile cu furnizorii au mers către producătorii locali.

În 2022, 43% din cheltuielile cu furnizorii au mers către cei 35% furnizori locali în timp ce în 2021 McDonald’s avea peste 60 de furnizori locali către care compania a direcționat 34,5% din totalul cheltuielilor cu furnizorii.

În 2020, o treime dintre furnizorii lanțului proveneau din România, compania colaborând atunci cu producători precum Angst, Albalact, Râureni, Toneli, Titan, Eisberg, Transavia sau Dentas (cofraje pahare).

Partenerii care livrează produse către McDonald’s trebuie să îndeplinească standarde stricte de calitate și siguranță alimentară. Compania desfășoară în fiecare an câte un audit de Siguranță Alimentară și unul de Responsabilitate Socială pentru fiecare furnizor ce livrează alimente către restaurantele din țară.

„Colaborarea cu furnizorii locali este mai mult decât un simplu aspect comercial pentru noi. Este o modalitate prin care ne arătăm angajamentul față de etica în afaceri, dezvoltarea durabilă și sprijinirea economiei locale. Lucrăm alături de acești parteneri pentru a ne asigura că achiziționăm ingrediente proaspete și de calitate și că promovăm practici agricole responsabile și durabile, dar și că achiziționăm alte materii esențiale pentru buna desfășurare a activității. Politica noastră de selectare a furnizorilor se bazează pe selectarea acelor parteneri care pot satisface cerințele de calitate și cantitate și care demonstrează angajamentul de a se dezvolta durabil, respectând în același timp cerințele de mediu și de natură socială. Avem în vedere garanția disponibilității și continuității produselor, de fiecare dată când este posibil, alegem să colaborăm cu producători locali, cu sediul în România” se arată în raportul din 2023.

În 2023, cifra de afaceri a Premier a fost de 1,7 miliarde de lei lei, fiind cu peste 18,15% mai mare față de anul financiar anterior. Veniturile Premier Restaurants România S.R.L. provin din vânzări de produse alimentare și băuturi în restaurante, vânzări de jucării în meniul Happy Meal, servicii de marketing, venituri din francize și chirii.

În 2023, compania a investit într-o serie de soluții digitale, cum ar fi Experience of the Future, care a redus timpul de așteptare pentru clienți și a ajutat la reducerea risipei alimentare în bucătărie. La finalul lui 2023, aproape 90% dintre restaurantele McDonald’s erau dotate cu această tehnologie. Compania va continua investițiile, astfel încât toate unitățile să beneficieze de această experiență, mai spune operatorul lanțului de restaurante.

Totodată, aplicația de mobil McDonald’s a înregistrat peste 4 milioane de descărcări, oferind acces la oferte personalizate, recompense și informații nutriționale despre produse.

Compania a mai introdus în toate restaurantele tăvi din plastic 100% reciclat și în patru restaurante noi de tip Drive-Thru a integrat panouri fotovoltaice pentru consumul propriu. De asemenea, 60% dintre restaurantele McDonald’s au coșuri de colectare separată, destinate clienților. Angajamentul McDonald’s este de a folosi 100% ambalaje din surse regenerabile, reciclabile sau certificate până în anul 2025. În prezent, acest obiectiv a fost atins în proporție de 95%.

McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 102 de restaurante în 31 de orașe, dintre care 55 restaurante cu McDrive și 60 de cafenele McCafé. Compania are o echipă de peste 6.000 de angajați.

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 185 de restaurante, care oferă și servicii McDrive, McDelivery și McCafé, și are peste 11.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...