„Am închis anul cu 513 milioane de lei profit net. Probabil că dacă e să ne comparăm cu celelalte bănci sigur că nu este neapărat în range-ul lor de profitabilitate, dar este un nivel semnificativ îmbunătăţit. Investiţii în zona de automatizare şi digitalizare. Ne preocupă foarte mult acest traseu şi această transformare pe care trebuie să o facem. Un nivel al lichidităţii foarte bun, net superior mediei pe sistemul bancar. Acesta ţine şi de strategia noastră de cum dezvoltăm şi cum creştem partea de active….Obiectivul CEC-ului a fost să ajungă în top 5 şi a ajuns în top 5. Al doilea obiectiv legat de acest lucru este să ne consolidăm poziţia, pentru că ştiţi cum e, locul într-un clasament azi poate să fie locul 3, mâine poate să fie locul 4, 5 şi aşa mai departe. Sunt convins că şi cifrele o pot demonstra, nici competiţia nu stă pe loc, nici celelalte bănci. Poate că au avut momente în care aparent au stat pe loc, dar eu văd un sistem bancar foarte dinamic şi de aceea obiectivul nostru este până la urmă să ne consolidăm poziţia financiară. Mai avem o grămadă de alţi indicatori pe care trebuie să-i îmbunătăţim tocmai pentru a fi comparabili cu băncile din top”, a spus Bogdan Neacşu, scrie Agerpres.
Potrivit acestuia, CEC Bank a ajuns anul trecut a treia bancă din sistem după volumul activelor, iar strategia sa este de creştere organică.
Banca a achiziţionat Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) prin cumpărarea acţiunilor deţinute de celelalte bănci. De asemenea, pentru bancă mai rămâne „subiectul asigurărilor”, o piaţă pe care vrea să intre.
„Este un subiect care trenează de ceva timp dar este, dacă vreţi, o zonă care ne preocupă (zona asigurărilor – n. r.). Vizavi de alte tipuri de operaţiuni, rămâne să vedem dacă vor fi oportune la un moment dat”, a subliniat Neacşu.